Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Salvaţi Copiii ajunge în Brașov cu echipamente în valoare de peste 80.000 de lei

0

Organizaţia Salvaţi Copiii România a donat astăzi Spitalului de Obstetrică și Ginecologie „Dr. Ioan Aurel Sbârcea” din Brașov un ventilator pentru suport respirator pentru nou-născuți, în valoare de 80.000 de lei. Acţiunea deschide seria unor dotări în valoare de peste 264.000 de lei, ce vor avea loc în următoarea perioadă, în patru maternităţi din centrul țării – în Brașov, Sibiu, Târgu-Mureș și Cluj.

Dotare Brasov (1)

În 2014, în spitalul „Dr. I. A. Sbârcea” au avut loc 4.500 de nașteri, aceasta fiind încadrată drept cea mai mare unitate de gradul III din regiune. Dotarea de astăzi este a treia dedicată maternității brașovene, după ce, în 2013 și 2014, Salvați Copiii a venit aici cu un monitor electroencefalograf și cu alte echipamente de specialitate.

„Aparatura primită de-a lungul ultimilor 3 ani de la Salvați Copiii ne permite monitorizarea prematurilor extrem de mici, care necesită proceduri complexe de îngrijire. Noi avem în medie 400 de naşteri premature pe an, multe fiind din întreg judeţul, astfel că supraviețuirea celor mici se datorează, în mare parte, utilizării acestor aparate.” – Olimpia Petrescu, Șefa Secției de Terapie Intensivă Neonatală, Spitalul „Dr. Ioan Aurel Sbârcea”

Reamintim că România se menţine și anul acesta pe primul loc în clasamentul nefericit al mortalității infantile la nivelul întregii Uniuni Europene, cu o rată de 8.8 la 1.000 de nou-născuţi vii, faţă de media europeană de 3,7‰. Conform datelor aferente anului 2014, furnizate de INS, în Brașov rata mortalităţii infantile este de 7,5‰. Chiar dacă cifra este mai mică decât cea raportată la nivel național, ea este foarte ridicată, cu atât mai mult cu cât, potrivit estimărilor Salvați Copiii, o treime dintre aceste decese ar putea fi prevenite prin dezvoltarea de programe de suport pentru mame şi copii şi prin dotarea maternităţilor cu echipamente medicale performante.

„O secție supraaglomerată de terapie intensivă face ca medicii să ajungă adesea în situația de a alege între copiii cărora li se va acorda o șansă în plus la supraviețuire. În general, noi ne îndreptăm atenția spre spitalele care au lipsuri mari în materie de aparatură modernă, de aceea este al treilea an când ajungem la Braşov, unde ştim că este nevoie de suportul nostru și că echipele medicale sunt pregătite să lucreze cu acești bebeluși extrem de vulnerabili. În continuare, sperăm să reușim să strângem suficiente fonduri pentru a putea susține programul național de dotare a maternităților și în 2016.” – Gabriela Alexandrescu, Preşedintele Executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii România

Acțiunea din Brașov face parte din seria dotărilor programate de Salvaţi Copiii România pentru anul 2015, ce au ca scop modernizarea a 21 de maternități și secții de nou-născuți din țară. Prin implicarea publicului larg în campaniile de redirecționare a 2% din impozitul pe venit, donaţii online, donații SMS sau Direct Debit, dar şi prin sprijinul important al companiilor partenere, 1.300.000 de lei vor fi investiţi în acest an în Pitești, Brașov, București (2 maternități), Reșița, Caransebeș, Constanța, Craiova, Hunedoara, Petroșani, Iași, Târgu-Mureș, Roman, Sibiu, Câmpulung Moldovenesc, Arad, Buzău, Timișoara (2 maternități), Vaslui și Cluj-Napoca.

„Pentru majoritatea părinţilor, naşterea unui copil reprezintă cel mai fericit moment din viaţă. Pentru părinţii prematurilor, acesta se poate transforma rapid într-un coşmar, slaba dotare a maternităţilor româneşti condamnându-i adesea pe aceşti micuţi la o viaţă prea scurtă. Salvaţi Copiii a reuşit, în ultimii ani, să doteze câteva zeci de secţii de nou-născuţi cu echipamente performante şi mă bucur că şi eu pot face parte din aceast proiect minunat.” – Andreea Raicu, Susținător Salvați Copiii România

Cei care doresc să susţină în continuare demersul Salvaţi Copiii de a reduce mortalitatea infantilă în România, o pot face lunar cu un SMS la 8844 cu textul ”SALVEZ”. Împreună putem susţine şansa la viaţă a fiecărui copil din România!

Mulțumiri speciale: Andi Moisescu, Amalia Năstase, Andreea Raicu, Realitatea TV, TVR, Metrorex, CFR Călători, CFR S.A, Lemon Design, Cinema Pro, Holywood Multiplex, Cityplex, Euromedia, Armada, Mediapost Hitmail, Farma Advertising, precum şi al partenerilor online: Cristian China-Birta, Ana Nicolescu (Mămica Urbană), Oana Tache, Marius Matache, Blogal Initiative, Cristian Florea, Mihaela Ivan, Lucian Mândruţă, Ioana Chicet-Macoveiciuc (Prințesa Urbană).

Mulţumiri susţinătorilor noştri: Dorna, GSK România, Reckitt Benkiser, Libris.ro, Gefco, Carrefour România, B&B Collection, OMV Petrom Gas, Michael Oil Gas Services, Heiring Impex, Agritrans Service Internaţional, BNP Baribas, Bucureşti Mall Development, Artesans del Sucre, Cargo Trans Solutions, Siramed, Dennemeyer Associates, Fan Courier Express, Air BP Sales România, Comau România, Deutek, Panduit European Solutions, Transterra Logistics, Velineo, LG Trans, Femeltaro, Afiliu Trans Srl, Cemps Sa, Coface Romania Credit Management Se, Deutsche Leasing Romania Ifn Sa, Duppimex-Florea D.Sign, Elixdan Prod Com Impex Srl, Farm E S Srlm, Ficus Trade Srl, Fsa Sisteme De Asamblare, Giro Srl, Mecanoconstructii V.A. Srl, Mig Vas Distributie Srl, Primula Srl, R.A. Monitorul Oficial, Seal Express Logistics Srl, Societatea Pentru Energie-Generare, Valachia Apex Srl, Zona D Srl.

Despre Organizaţia Salvaţi Copiii

Salvaţi Copiii România este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care militează activ pentru drepturile şi protecţia copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului. Programele organizaţiei sunt adresate tuturor copiilor, cu o atenţie deosebită către cei aflaţi în situaţii dificile – copiii din comunităţile dezavantajate, copiii victime ale violenţei, exploatării prin muncă, traficului sau neglijării, copiii refugiaţi etc. În cei 25 de ani de activitate, peste 1.150.000 copii au fost implicaţi în campaniile şi programele desfăşurate de Organizaţie. Salvaţi Copiii România este membru al Save the Children International, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări.

www.salvaticopiii.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.