Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Saint-Gobain: Investiţii pentru un viitor durabil

0

Grupul Saint-Gobain din România priveşte anul 2016 ca pe o oportunitate pentru viitorul construcţiilor şi al materialelor prietenoase mediului înconjurător. Saint-Gobain, lider mondial în domeniul habitatului durabil, încearcă întotdeauna să depăşească provocările legate de eficienţa energetică şi protecţia mediului înconjurător pentru a oferi soluţii inovatoare şi complete astfel încât să se ridice la nivelul aşteptărilor clienţilor săi. În plus, comparativ cu alte companii franceze sau cu multinaţionale, Saint-Gobain iese în evidenţă prin investiţiile în diferite domenii din România.

Maci la fabrica de placi de gips-carton Turda

,,4 milioane de euro vor fi investiţi în fabrica Saint-Gobain Glass de la Călăraşi, din care 2 milioane de euro vor fi alocaţi tehnologiilor moderne de protecţie a mediului, iar cealaltă jumătate va fi investită în creşterea capacităţii de producţie,” a declarat Constantin Hariton, Delegat General Adjunct al Grupului Saint-Gobain din România.

În prezent, Saint-Gobain deţine trei linii de producţie la Călăraşi, respectiv o linie de fabricare a sticlei float, cu o capacitate de aproximativ 750 de tone pe zi, o linie de sputerizare magnetronică a sticlei float, pentru producţia sticlelor speciale cu acoperire, cu o capacitate de aproximativ 10 milioane de metri pătraţi pe an şi o linie pentru producţia sticlei laminate, cu o capacitate de 2 milioane de metri pătraţi pe an. Fabrica din România, unde lucrează peste 250 de angajaţi, reprezintă unul din principalele centre de producţie ale Grupului din Europa.

Cunoscută drept una dintre cele mai importante companii eco-friendly, Saint-Gobain se poziţionează printre cei mai mari investitori de pe piaţa din România. Cererea în continuă creştere pentru materiale performante şi infrastructură încurajează investiţiile companiei în ţara noastră. Prin urmare, dezvoltarea de proiecte durabile, produse, soluţii sau tehnologii inovatoare reprezintă obiectivul companiei.

,,În ultimul trimestru al anului 2015, Saint-Gobain a investit 1.65 milioane de euro într-o nouă linie de ambalare a gleturilor şi tencuielilor pentru fabrica Rigips din Turda, folosind cea mai modernă tehnologie din domeniu. Proiectul a fost finalizat din fonduri proprii şi co-finanţat din Fondul Regional European Pentru Dezvoltare, prin Programul Operaţional Sectorial ,,Creşterea Competitivităţii Economice’’, administrat de Ministerul Fondurilor Europene’’, a declarat Constantin Hariton, Delegat General Adjunct al Grupului Saint-Gobain din România.

Proiectele Saint-Gobain reprezintă o sursă inepuizabilă de inspiraţie şi un motiv pentru a crede într-un viitor durabil, eficient din punct de vedere energetic şi sensibil la problemele de mediu. Prin urmare, arhitecţii şi companiile de contrucţii vor avea provocarea de a-şi pune în lumină ideile pentru un viitor eco-friendly.

Despre Saint-Gobain

În 2015, Saint-Gobain a celebrat cea de-a 350-a aniversare, 350 de motive pentru a crede în viitor. Cu o vastă experienţă şi capacitate de inovare, Saint-Gobain, lider mondial în domeniul habitatului şi al materialelor de construcţii, creează, produce şi distribuie materiale de construcţii performante, oferind soluţii inovatoare provocărilor critice ale momentului: dezvoltare economică durabilă, eficienţă energetică şi protecţia mediului înconjurător. Cu vânzări de 39,6 miliarde de euro în 2015, Saint-Gobain operează în 66 de ţări şi are peste 170.000 de angajaţi.

În România, Saint-Gobain deţine opt activităţi (Abrasives, Brodrene Dahl, Glass, Isover, MTI Impex, PAM, Rigips şi Weber), cu aproximativ 1.000 de angajaţi si operează 11 unităţi de producţie în opt situri industriale situate în Braşov, Brăneşti, Călăraşi, Ploieşti, Satu-Mare, Tulcea, Turda şi Suceava.

Pentru mai multe amănunte, vizitaţi: www.saint-gobain.ro, contul de Facebook Saint-Gobain România si de Twitter @saintgobain_ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.