Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sacul cu Povești – Campanie națională, caută voluntari inspirați!

0

Peste o treime dintre copiii din România trăiesc sub pragul sărăciei și peste 150,000 dintre ei adorm flămânzi. (studiu Salvați copiii). Conform datelor IRES, 32% dintre copiii înscriși în învățământul preuniversitar nu au acces individual exclusiv la un dispozitiv funcțional (desktop, laptop, tabletă). Pe de altă parte peste 70% dintre copiii din România, indiferent de statutul social sau etnic, merg la culcare fără să asculte o poveste.

Dar anul acesta vrem să deschidem larg porțile către lumea minunată a poveștilor pentru toți copiii. De aceea, echipa Policy Center for Roma and Minorities pregătește campania naționață „Sacul cu povești” al lui Moș Crăciun.

Proiectul se adresează tuturor companiilor, iar acestea, prin angajații lor, pot decide să contribuie înegistrând povești în format audio sau, pentru cei mai creativi și în format video, după care să trimită înregistrarea, împreună cu acordul de GDPR semnat, pe adresa office@policycenter.eu, până la data de 10 decembrie 2020.

Poveștile vor fi încărcate pe canalul de youtube dedicat – „Sacul cu povești „- iar de acolo le vom dărui mai departe copiilor.

Sperăm ca mesajul nostru să ajungă la cât mai mulți oameni și Sacul cu povești să se umple repede de tot. Ne dorim să aducem alături de noi companiile din România și pe angajații lor și să oferim copiilor noștri un dar minunat de Crăciun. Poveștile sunt nu numai hrana sufletului și a minții dar și instrumentele făuririi unei lumi mai bune și mai frumoase. Vă așteptăm alături de noi în număr cât mai mare!”, spune Lavinia Frățilă – Director Executiv Policy Center for Roma and Minorities.

De asemenea, angajații care vor să facă o contribuție în vederea achiziționării cadourilor de Crăciun pentru cei 100 de copii pe care îi avem în grijă în prezent, o pot face în contul Policy Center for Roma and Minorities: IBAN: RO75BTRL04301205H23789XX, SWIFT: BTRLRO 22, de la Banca Transilvania.

Policy Center for Roma and Minorities este o organizație non-guvernamentală, non-profit, fondată în 2008, în România care acționează pentru a rezolva problematica incluziunii sociale a minorităților etnice. Credem în bunătatea oamenilor și știm că soluțiile stau în deschiderea și diversitatea comunităților. Suntem pregătiți și ajutăm prin programe educaționale sustenabile care luptă împotriva prejudecăților și atitudinilor negative.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.