Să predăm limba engleza ca americanii! Planuri de lecţie disponibile online

0

Voluntari americani din Corpul Păcii în România au elaborate o varietate de resurse de predare a limbii engleze, acum disponibile pe internet pentru profesori din România și din toată lumea.

Site-ul se numeşte „TeachLikeAPCV.com” și până în prezent curpinde peste 200 planuri de lecții, activități pentru stimularea creativității elevilor și ghiduri pentru profesori dezvoltate de voluntatarii americani.

Voluntari din Corpul Păcii lucrează în România din 1991 și una dintre misiunile lor cheie este predarea limbii engleze ca limbă străină (TEFL). Voluntarii, in parteneriat cu profesorii români, predau ore de engleză,  oferind acces elevilor la vorbitori nativi. În prezent, sunt 45 de voluntari care lucrează în şcoli si licee din România.

Folosind metode interactive de predare a limbii engleze, voluntarii și-au dezvoltat propriile lor resurse de predare a limbii engleze variind de la planuri de lecții, la fişe de lucru sau un ghiduri de managementul clasei.

În 2011, Corpul Păcii a decis să înceapă un proces gradual de încheiere a programului în România. Un grup mic de voluntari a dorit sa se asigure că aceste resurse vor continuă să fie folositoare, așa că au creat TeachLikeAPCV.com pentru a le împarți cu publicul larg.

Există multe site-uri TEFL pe Internet, dar mare parte dintre ele presupun un context cultural diferit de al României, în timp ce aceste lecții și resurse au fost dezvoltate de vorbitorii nativi în colaborare cu profesorii români pentru a fi folosite aici în România.

PCV_Logo_web

Situl Teach Like a PCV Web :

teachlikeapcv.com

Situl Peace Corps Romania:

romania.peacecorps.gov/content/peace-corps-romania-peace-corps

Situl organizatiei Peace Corps:

romania.peacecorps.gov/content/peace-corps-worldwide-peace-corps

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează