Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Să predăm limba engleza ca americanii! Planuri de lecţie disponibile online

0

Voluntari americani din Corpul Păcii în România au elaborate o varietate de resurse de predare a limbii engleze, acum disponibile pe internet pentru profesori din România și din toată lumea.

Site-ul se numeşte „TeachLikeAPCV.com” și până în prezent curpinde peste 200 planuri de lecții, activități pentru stimularea creativității elevilor și ghiduri pentru profesori dezvoltate de voluntatarii americani.

Voluntari din Corpul Păcii lucrează în România din 1991 și una dintre misiunile lor cheie este predarea limbii engleze ca limbă străină (TEFL). Voluntarii, in parteneriat cu profesorii români, predau ore de engleză,  oferind acces elevilor la vorbitori nativi. În prezent, sunt 45 de voluntari care lucrează în şcoli si licee din România.

Folosind metode interactive de predare a limbii engleze, voluntarii și-au dezvoltat propriile lor resurse de predare a limbii engleze variind de la planuri de lecții, la fişe de lucru sau un ghiduri de managementul clasei.

În 2011, Corpul Păcii a decis să înceapă un proces gradual de încheiere a programului în România. Un grup mic de voluntari a dorit sa se asigure că aceste resurse vor continuă să fie folositoare, așa că au creat TeachLikeAPCV.com pentru a le împarți cu publicul larg.

Există multe site-uri TEFL pe Internet, dar mare parte dintre ele presupun un context cultural diferit de al României, în timp ce aceste lecții și resurse au fost dezvoltate de vorbitorii nativi în colaborare cu profesorii români pentru a fi folosite aici în România.

PCV_Logo_web

Situl Teach Like a PCV Web :

teachlikeapcv.com

Situl Peace Corps Romania:

romania.peacecorps.gov/content/peace-corps-romania-peace-corps

Situl organizatiei Peace Corps:

romania.peacecorps.gov/content/peace-corps-worldwide-peace-corps

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.