Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sa imbrac halatul alb, sa fiu medic?

0

Alegerea unei cariere care sa se potriveasca dorintelor, pasiunilor, personalitatii, idealurilor si talentului unui tanar devine o decizie din ce in ce mai grea.

Tinerii nu sunt informati corespunzator despre avantajele sau dezavantajele, oportunitatile sau riscurile pe care le presupune o anumita meserie.

image1De exemplu, cariera de medic a devenit aspiratia multor tineri. Dupa cum se spune: nu exista ideal de neatins, ci doar aripi prea scurte! Greu este a deveni medic, insa nu imposibil!
Din ce in ce mai populara printre optiunile tinerilor, aceasta meserie se dovedeste a fi alegerea corecta a unora, si esecul altora. O alegere gresita duce atat la scaderea nivelului de profesionalism in cadrul unitatilor medicale romanesti, cat si la nefericirea tinerilor ce ajung sa practice intr-un domeniu nedorit, deci la scaderea numarului de medici pasionati de cariera lor.
Unele persoane ajung sa urmeze facultatea de medicina in urma unei presiuni sociale, familiale sau financiare, iar altele sunt descurajate de la a alege sa faca ceea ce isi doresc cu adevarat din cauza nivelului de munca depus in cariera de medic. Asadar, vor ajunge sa practice o meserie unde nu vor avansa din punct de vedere profesional, intrucat isi vor realiza munca din obligatie, ci nu din placere.
In ideea de a informa tinerii liceeni despre situatia unui student la facultatea de medicina, iar mai apoi despre viata de medic, precum si motivele pentru care cineva ar trebui sa urmeze o cariera in acest domeniu sau nu, Asociatia Studentilor Medicilor Voluntari a creat un proiect ce va fi desfasurat in liceele constantene: „Sa imbrac halatul alb, sa fiu medic?”.

In cadrul acestui proiect, liceenilor de clasa a XI-a le va fi prezentat un documentar, realizat de catre membrii asociatiei, prin care se urmareste a demonstra ce inseamna cu adevarat studentia in cadrul facultatii de medicina, cat si munca unui medic.

Membrii Asociatiei Studentilor Medicilor Voluntari vor purta conversatii libere cu elevii, pentru a le clarifica orice nelamurire cu privire la alegerea unei cariere in domeniul medical. De asemenea, liceeni vor completa formulare inainte si dupa vizionarea documentarului, pentru a vedea nivelul de constientizare a realitatii de student, rezident, medic.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.