S-o dăm pe față! – prima campanie umoristică despre relaționarea în familie din România

0

Organizația Tineri pentru Tineri a lansat pe 13 mai campania „S-o dăm pe față!” adresată adulților. Campania urmărește responsabilizarea publicului masculin privind echitatea de gen, încurajând bărbații să utilizeze umorul pentru a detensiona și soluționa discuțiile sensibile sau controversate cu sexul opus în diverse situații de viață (mame, fiice, iubite, soții etc.).

Proiectul utilizează stand-up-ul ca instrument de comunicare a principalelor subiecte legate de sex și sexualitate din viața de zi cu zi și constă într-o serie de materiale video realizate de comedianții fondatori Comics Club: Sergiu Floroaia, Cristi Popesco, Toma Alexandru, Sorin Pârcălab și Dan Frînculescu. Materialele de stand-up îi provoacă pe români să renunțe la ipocrizie în comunicare și să o înlocuiască cu umor și haz de necaz.

Contextul campaniei

Ultimii ani au demonstrat că inițiativele de egalitate de șanse s-au concentrat asupra drepturilor femeilor și mai puțin asupra includerii bărbaților ca parte din soluția la această problemă reală a echității de gen. Așadar, campania „S-o dăm pe față!” oferă bărbatilor o alternativă amuzantă, pentru a demonstra că înțeleg și pot să contribuie și ei la schimbarea unor mentalități și abordări considerate tabu.

Am vrut să facem ceva nou, iar lucrurile în relaționare sunt de fapt foarte simple. Umorul ne ajută pe toți să detensionăm și să explicăm ce ne place, ce ne deranjează și ce să facem mai departe. Prin glume, ajungem să comunicăm în mod firesc și chiar onest despre subiecte pe care de regulă le evităm.” ne explică Adina Manea, Directorul organizației Tineri pentru Tineri.

Campania online „S-o dăm pe față!” se desfășoară pe canalul de YouTube dedicat toată luna iunie și încurajează românii (în special bărbații) să-și recunoască propriile ipocrizii din sfera sexualității, folosind hashtagurile #FaraIpocrizie #Armonie și #HazDeNecaz.

Mai multe informații puteți regăsi și pe pagina de Facebook Tineri pentru Tineri.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.