Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

S-KARP vine în sprijinul unor cauze umanitare printr-o campanie CSR sub îndemnul „Fii Mai Bun!”

0

S-KARP anunță proiectul de responsabilitate socială „Fii Mai Bun!” – un îndemn la performanță sportivă și autodepășire alături de S-KARP, dar mai ales la empatie pentru cauzele prin care facem societatea mai bună. Proiectul are o dublă miză: de a proteja natura și de a crește șansele persoanelor defavorizate să ducă o viață mai bună, cu ajutorul comunității brand-ului.

Campania a pornit de la misiunea asumată de S-KARP, de a susține oamenii în a descoperi lumea și de a-i încuraja să-și depășească limitele, să exploreze, să iubească viața și este dublată de credința că fiecare persoană merită să aibă ocazia să se bucure de viață. Proiectul se bazează pe implicarea comunității construite în jurul brand-ului și este susținut de ONG-uri de renume din cele două zone vizate de proiect, Asociația Samusocial România și Fundația Conservation Carpathia.

Campania desfășurată constă într-un mecanism prin care S-KARP și comunitatea sa să contribuie la cauzele celor două organizații implicate. Mecanismul este construit în jurul noii colecții de încălțăminte, fabricată în Brașov și lansată de companie odată cu proiectul „Fii Mai Bun!”

Cele două cauze s-au conturat în mod natural din ADN-ul nostru: S-KARP s-a născut din dragostea pentru munte și natură, de aceea credem că este de datoria noastră să ne implicăm în conservarea acestei naturi, care ne inspiră. În egală măsură, misiunea noastră fiind de a-i susține pe oameni să exploreze lumea, să se păstreze în mișcare și să-și depășească limitele, vrem să contribuim la șansa unei vieți mai frumoase a persoanelor defavorizate, care au cea mai mare nevoie de sprijin. Împreună cu ROCA, platforma românească de investiții și management a cărei implicare ne-a adus o creștere susținută, am ajuns la o etapă a dezvoltării în care suntem mândri să ne folosim know-how-ul pentru a genera valoare socială” – a declarat Ciprian Pop, CEO S-KARP

Asociația Samusocial România, filiala locală a organizației internaționale cu același nume, vine în întâmpinarea persoanelor desocializate prin intervenții punctuale care susțin obiectivul de a construi, pe termen lung, un sistem de asistență socială. Sprijinind misiunea umanitară a asociației, S-Karp va colecta în magazinele proprii încălțăminte uzată pe care, indiferent de brandul producător, o va recondiționa în fabrica proprie și o va dona mai departe către persoanele fără adăpost, prin intermediul Samusocial. Mai mult, pentru fiecare pereche vândută dintr-o serie de modele din noua colecție, asociația va beneficia de o donație în valoare de 10 lei. Pentru a încuraja implicarea, S-KARP va oferi vouchere de discount pentru achiziția noilor perechi incluse în campanie.

Din activitatea de peste 14 ani a asociatiei Samusocial din Romania am invatat ca pentru persoanele adulte fara adapost o pereche buna de incaltaminte reprezinta siguranta, stima de sine, confort, iar in perioadele cu temperaturi scazute poate face diferenta intre viata si moarte.

Solidaritatea este un factor esential in progres si actiuni ca cele ale campaniei FII MAI BUN au puterea de a schimba vieti, mai ales pentru persoanele mai putin norocoase din jurul nostru.

Munca Samusocial din Romania este dedicata oamenilor. Faptul ca o companie romaneasca se alatura prin acest proiect cauzei noastre, aceea de a ajuta persoanele adulte fara adapost, ne face fericiti. Parteneriatul cu S-Karp si in egala masura cu Fundatia Conservation Carpathia ne onoreaza. ” – a declarat Sabina Nicolae, Director Samusocial din Romania

Cel de-al doilea partener implicat în inițiativa S-KARP este Fundația Conservation Carpathia, ONG românesc de mediu care are ca scop dezvoltarea unei rezervații naturale de importanță mondială în Munții Făgăraș. S-KARP lansează către membrii comunității sale invitația de a se implica în susținerea cauzei, foarte personală pentru aceștia. Iubitorii naturii sunt invitați să contribuie prin participarea la o acțiune de colectare a deșeurilor de-a lungul râului Dâmbovița, sursa de alimentare cu apă a Bucureștiului, împreună cu rangerii Fundației Conservation Carpathia și angajații S-KARP. Drept răsplată, S-KARP va oferi vouchere de 100 lei celor prezenți. În plus, compania va face o donație de 20 de lei din prețul fiecărei noi perechi de bocanci dintre cele selectate în campanie.

Sunt îndrăgostit de România din prima clipă și după 25 de ani petrecuți aici cred în continuare că este cea mai frumoasă țară din Europa. Valoarea Munților Făgăraș este inestimabilă: munții splendizi, pădurile unice în Europa, fauna excepțională, toate ne dovedesc că suntem moștenitorii unei comori incredibile. Fundația Conservation Carpathia este modul prin care conservăm acest tezaur natural și îl garantăm mai departe generațiilor următoare. Avem nevoie de implicarea la o scală cât mai largă, iar campania desfășurată de S-Karp ne dă încredere că acest lucru este posibil” – a declarat Christoph Promberger, Director Executiv al Fundației Conservation Carpathia

Acțiunile de Responsabilitate Socială ale companiei S-KARP, cu mesajul „Fii Mai Bun!”, se desfășoară sub viziunea că succesul oricărei inițiative îndreptate spre beneficiul comunităților este reprezentat de muncă în echipă, de sentimentul de solidaritate creat și o cât mai largă participare, atât a oamenilor, cât și a brandurilor. Prin campaniile de responsabilitate socială desfășurate, S-KARP își dorește să contribuie la construirea unui viitor sustenabil prin susținerea cauzelor sociale cele mai relevante pentru comunitatea sa.

Campania se va desfășura în perioada 20 martie – 16 iunie 2019. Pentru mai multe detalii referitoare la aceasta, puteți accesa pagina https://www.s-karp.com//info-center/fii-mai-bun și regulamentul campaniei la https://www.s-karp.com/info-center/s-karp-2019-fii-mai-bun.

Despre S-KARP

S-KARP este un brand de încălțăminte montană, sport si urbană, din Brașov, creat în 1998. Începând din 2017, S-KARP a început un complex proces de expansiune, construindu-și și o puternică rețea de distribuție în retail ce a ajuns la 8 magazine la nivel național, dintre care 3 în Bucuresti, în mall-urile Plaza, Mega Mall, Park Lake și în curând AFI Cotroceni, în AFI Ploiești, Vivo Baia Mare, Miercurea Ciuc și nu în ultimul rând în Brașov, unde deține un magazin stradal în Barițiu și un showroom în cadrul fabricii. S-KARP este prima investiție din portofoliul ROCA, prima soluție pentru relansarea companiilor aflate într-un impas și consolidarea afacerilor românești.

Cu noi niciun munte nu este prea înalt, nicio pantă prea abruptă și nicio stradă prea lungă – S-KARP „SEE THE WORLD” 

Despre Asociatia Samusocial

Asociatia Samusocial din Romania are ca misiune oferirea de servicii sociale, medicale si psihologice, pentru persoanele adulte fara adapost si familiile acestora.

In prezent derulam proiecte dedicate mamelor – prin care asiguram lunar produse necesare cresterii si ingrijirii celor mici, copiilor – prin care facilitam accesul la educatie si previnim abandonul scolar si adultilor – prin care ii indrumam si ii sprijinim pe acestia in absolvirea cursurilor de (re)calificare profesionala si gasirea unui loc de munca.

La Centrul de Zi Samusocial, persoanele adulte fara adapost beneficiaza de servicii de igienizare, iar echipa noastra formata din asistenti sociali si medici specialisti ofera servicii de consiliere sociala, psihologica, familiala si asistenta medicala de specialitate.

Mai multe detalii despre activitatea Samusocial din Romania se pot gasi accesand pagina:  https://www.facebook.com/SamusocialRomania/

Despre Fundația Conservation Carpathia

Înființată în 2009, Fundația Conservation Carpathia a reușit prin eforturile sale conservaționiste să salveze 22.000 de hectare de pădure în estul munților Făgăraș și animalele sălbatice de pe o suprafață de 24.000 de ha din aceeași regiune. Lucrările de reconstrucție ecologică desfășurate până în prezent de ONG se întind pe 600 de hectare de pădure și echivalează cu peste 1.8 milioane de puieți plantați. Pe termen lung, Fundația Conservation Carpathia își propune să transforme Munții Făgăraș în cel mai mare parc național din Europa: www.carpathia.org.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.