S-au desemnat finalistii Shakespeare School Essay Competition!

0

Peste 5100 de eseuri in limba engleza trimise de elevi din intreaga tara au fost evaluate de centrul de invatare a limbii engleze Shakespeare School la concursul national de creatie organizat de acesta. Pentru selectia finala, constand intr-un interviu in engleza au fost alesi numai 20 de finalisti la fiecare categorie de varsta in parte: 11-14 ani, respectiv 15-19 ani. Eseul de intrare in concurs, alaturi de prestatia de la interviu in fata comisiei de profesori le pot aduce finalistilor o tabara internationala de 2 saptamani in Marea Britanie: la Cambridge, Oxford, St. Michael’s College sau Harrow House College, în valoare de peste 1400 lire fiecare.

Elevii romani au profitat in numar foarte mare de oportunitatea de a se exprima in limba lui Shakespeare la concursul organizat pe plan national atat datorita premiilor, cat si datorita temelor de concurs incitante, adecvate fiecarei categorii de varsta in parte. Elevii de gimnaziu au avut de realizat o descriere a unei lumi perfecte pornind de la patru imagini sugestive, iar liceenii au avut de scris despre rolul si importanta voluntariatului.

Lista finalistilor, precum si programarile pentru interviu sunt publicate deja pe blogul Shakespeare School: http://blog.shakespeare-school.ro. Urmatoarea etapa si ultima consta intr-un scurt interviu in limba engleza, desfasurat in week-endul 28-29 mai la sediul Shakespeare School din Bucuresti.

Competitia a fost stransa, iar cei 40 de finalisti ai concursului au fost selectati din peste 5,000 de participanti din toata tara! Eseurile au fost citite si analizate de mai multi profesori, pe parcursul mai multor runde de evaluare, asadar cei care au ajuns la ultima etapa sunt elevi cu adevarat talentati, care s-au remarcat in primii 1% din numarul total de participanti!” a declarat Adriana Alionte, directorul Shakespeare School.

Dupa interviurile finale din acest week-end, se vor decide marii castigatori care pleaca gratuit la o tabara de vara de doua saptamani in Marea Britanie. Ceremonia de premiere va avea loc Vineri, 11 iunie, la orele 11,00, la sediul Shakespeare School din Str. Dimitrie Racovita, nr. 11, sector 2 când se vor anunta cele mai bune  lucrări, la cele două categorii de vârstă ale concursului.“Festivitatea de premiere se va ţine la sediul nostru din zona Izvorul Rece unde sunt invitaţi să fie prezenţi toţi cei 40 de finalisti alaturi de parintii acestora si profesorii de limba engleza care i-au indrumat. De asemenea, sunt invitati si reprezentantii mass-media, care pot lua interviuri castigatorilor.

Concursul national de creatie in limba engleza “2011 Shakespeare Shakespeare School Essay Competiton“ a fost lansat in februarie 2011 si editia din acest an este organizata sub egida Anului European al Voluntariatului. Potrivit directorului Shakespeare School, Adriana Alionte:Concurentii isi descopera talentul pentru scris, pasiunea pentru limba engleza, pot cunoaste apreciere pe plan national si se pot diferentia fata de ceilalti elevi de varsta lor!”.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează