Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

S-a lansat programul „Capacitare economică prin antreprenoriat”

0

Elveția susține incluziunea socială a Romilor și altor grupuri vulnerabile printr-un program de 2 milioane de Franci elvețieni destinat promovării înființării de Întreprinderi Mici și Mijlocii bazate pe resurse sociale și economice existente.

Lansarea programului Capacitare economică prin antreprenoriat a fost deschisă de către Excelența Sa Jean-Hubert LEBET, Ambasadorul Elveției în România, și de către doamna  Enikő LACZIKO, Secretar de Stat la Departamentul pentru Relații Interetnice din cadrul Secretariatului General al Guvernului României. Domnul Thomas STAUFFER, șeful Biroului Contribuției Elvețiene pentru România a moderat evenimentul și a prezentat rolul capacitării economice pentru incluziunea socială. Din partea Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare SDC au participat domnul Thomas KRAJNIK, Manager de program pentru România și domnul Mattia PORETTI, Consilier regional pentru incluziune socială.

În alocuțiunea sa de deschidere, Ambasadorul Elveției a declarat: “Adesea romii, dar de asemenea și alte grupuri vulnerabile, sunt excluși de la participarea în economia formală și prin urmare le sunt refuzate beneficiile asociate unei activități generatoare de venit formale. Această excluziune, în multe cazuri, este rezultatul discriminării trecute și prezente. Prin programul lansat astăzi sperăm să combatem stereotipurile concentrându-ne nu pe slăbiciuni ci pe resurse economice și sociale existente.”

„Dimensiunea economică a excluziunii sociale la nivelul comunităților de romi necesită intervenții specifice. Departamentul pentru Relații Interetnice, ca principal partener al Agenției Elvețiene de Dezvoltare și Cooperare SDC, este interesat în mod deosebit de promovarea principiilor bunei înțelegeri, îmbunătățirea înțelegerii reciproce și buna conviețuire la nivelul comunităților multietnice în care proiectele finanțate din acest program vor fi implementate”, a spus doamna Enikő LACZIKO, Secretar de Stat, Departamentul pentru Relații Interetnice din cadrul Secretariatului General al Guvernului României.

swissro-horizontal-rgbProgramul Capacitare economică prin antreprenoriat este finanțat prin Fondul de Reformă în legătură cu incluziunea romilor și altor grupuri vulnerabile (www.romainclusionfund.ro) ca parte a Programului de Cooperare Elvețiano-Român. Acesta va susține proiecte propuse de organizații ale societății civile din România cu activități anterioare de succes în comunitățile de romi și va promova activități generatoare de venit și/sau antreprenoriale. Sunt încurajate parteneriatele cu alte organizații și instituții, inclusiv autorități publice. Beneficiarii finali ai programului sunt potențiali antreprenori care aparțin minorității rome și altor grupuri dezavantajate din punct de vedere socio-economic.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.