S-a lansat primul portal de analiză a sectorului neguvernamental: www.AlTreileaSector.ro

0

 

  • www.AlTreileaSector.ro surprinde activitatea organizaţiilor nonprofit şi a entităţilor de economie socială din România
  • Site-ul publică materiale proprii (analize, reportaje, interviuri, studii de caz) cu şi despre profesioniştii sectorului neguvernamental şi partenerii lor
  • AlTreileaSector.ro este un proiect susţinut de Asociaţia React

 logonew

Organizaţiile neguvernamentale, actorii economiei sociale, companiile responsabile social şi alte instituţii interesate, au la dispoziţie începând de astăzi, 18 aprilie, site-ul www.AlTreileaSector.ro. Portalul reprezintă un răspuns la provocările de exprimare şi de vizibilitate ale celui de-al treilea sector din România.

 

AlTreileaSector.ro va publica materiale proprii, originale, scrise de o echipă de jurnalişti activi în sectorul neguvernamental şi de lideri de opinie în diferite domenii. Cititorii vor găsi aici şi articole din presa internaţională ce vizează inovaţii şi tendinţe noi în domeniile de interes pentru ei.

 

Principiile după care ne ghidăm când scriem sunt simple: publicăm materiale proprii, ne bazăm pe calitate în detrimentul cantităţii, iar fiecare cuvânt scris are în spate o documentare solidă şi surse relevante. Scopul nostru este să reflectăm în fiecare material publicat, într-un mod accesibil şi original, ceea ce acum nu se regăseşte în apariţiile mass-media despre campanii sociale, mediu, economie socială şi alte activităţi nonprofit. Al treilea sector din România reprezintă o sursă generoasă de idei, soluţii şi oameni profesionişti dornici să schimbe lumea în bine şi să răspundă unor probleme pe care alţii nu pot sau nu vor să le rezolve.” Ruxandra Palade, Manager de proiect AlTreileaSector.ro

 

Cele şase rubrici ale AlTreileSector.ro au fost concepute pentru a acoperi domeniile şi actorii de interes pentru sectorul nonprofit: ONG, Finanţări şi Fundraising, Economie Socială, Companii, Legislaţie şi Studii şi Cercetări. Fiecare dintre acestea este structurată pe subdomenii, astfel încât cititorii să aibă acces mai uşor la subiectele dorite. În plus, portalul are şi o secţiune în limba engleză, unde vor fi traduse articolele relevante pentru mediul neguvernamental internaţional, iar structura site-ului a fost gândită să permită o adaptare uşoară şi plăcută la orice dimensiune a monitorului, la tablete şi la telefoane mobile.

***

 

Asociaţia React este o organizaţie neguvernamentală, creată ȋn 2006 pentru a veni ȋn sprijinul actorilor societăţii civile prin proiecte ample, durabile, cu impact ȋn comunităţile vizate. Organizaţia activează ȋn trei domenii: sănătate publică, educaţie şi integrare socială, are 5 sucursale ȋn care lucrează mai mult de 30 de angajaţi şi peste 200 de voluntari. Pȃna ȋn prezent, Asociaţia React a obţinut 9 premii de excelenţă – naţionale şi internaţionale şi a contribuit la salvarea a mai mult de 120.000 de vieţi omeneşti. www.asociatiareact.ro.

 

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează