S-a lansat linia de finantare pentru proiecte din domeniul „Tranzitia de la scoala la viata activa”

0

„Tranzitia de la scoala la viata activa” (DMI 2.1) este domeniul pentru care s-a lansat azi, 27 septembrie 2010 linia de finantare pentru proiecte de tip grant.

Proiectele propuse in cadrul acestei linii de finantare vor contribui la sprijinirea programelor de invatare la locul de munca pentru elevi si studenti, sprijinirea initiativelor de parteneriat intre scoli, universitati si intreprinderi, la dezvoltarea si furnizarea serviciilor de orientare, consiliere si indrumare in sprijinul tranzitiei de la scoala la viata activa, monitorizarea insertiei tinerilor absolventi pe piata muncii si la dezvoltarea actiunilor inovatoare in vederea imbunatatirii tranzitiei de la scoala la viata activa.

Alocarea financiara pentru aceasta linie de finantare este de 9.437.819 lei, respectiv 2.228.845 euro. Fiecare proiect poate primi o finantare de minim 211.720 lei (echivalentul a 50.000 euro) si maxim 2.117.195,76 lei (echivalentul a 499.999 euro). Durata de implementare a unui proiect va fi cuprinsa intre sase luni si doi ani.

Cererile de finantare se completeaza in limba romana si se transmit exclusiv on-line, pana la data de 10.12.2010 ora 17.00, prin intermediul aplicatiei Actionweb, potrivit site-ului fonduri-structurale.ro

AM POSDRU a imbunatatit metodologia de evaluare, astfel ca acum evaluarea proiectelor se face dupa principiul „primul venit, primul servit”. Evaluarea cererilor de finantare primite se realizeaza pentru fiecare proiect, imediat dupa depunerea anexelor solicitate, in functie de data si ora inregistrarii cererii in sistemul informatic. Selectia (declararea proiectului ca fiind aprobat in vederea contractarii) are loc imediat dupa definitivarea evaluarii cererii de finantare.

Mai multe informatii despre Ghidul Solicitantului (conditii specifice – varianta finala) si alte detalii pe fonduri-structurale.ro

Sursa: aici.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează