Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

S-a lansat Cel mai frumos joc, un podcast despre fotbal

0

În primul sezon, ascultăm povești de la suporterii celor mai mari trei cluburi din București: Rapid, Steaua, și Dinamo

Într-o perioadă în care nu mai merg pe stadioane, suporterii pot retrăi atmosfera zilelor de meci ascultând Cel mai frumos joc, un podcast cu poveștile suporterilor celor mai mari trei cluburi din București: Rapid, Steaua, și Dinamo.

Fotbalul este cel mai frumos joc, iar cel mai intens se trăiește în tribune și peluze. Dincolo de cele 90 de minute ale unei partide, de scoruri și cupe, stadionul prinde viață datorită suporterilor. Cu cântece susținute într-un singur glas de mii de oameni, coregrafii atent pregătite, deplasări memorabile, mesaje de susținere și de luptă, suporterii sunt cei care transformă fotbalul în „Cel mai frumos joc”. Miza lui e loialitatea pentru culorile echipei, comunitatea unită din tribune și, când tragi linie și aduni, poveștile trăite pe stadion.

O producție audio complexă, care îmbină interviuri, înregistrări de la meciuri și sunete de arhivă, Cel mai frumos joc a fost documentat de Andrei Mihail și scris de Ioana Pelehatăi. De montajul de sunet s-a ocupat Mara Mărăcinescu și de producție Iulia Țurcanu.

„Fotbalul este cel mai frumos joc nu doar pentru ceea ce se întâmplă pe teren. În tribunele și peluzele stadioanelor, pe străzile orașelor noastre sau prin amintirile celor pasionați, el devine un fenomen social. Probabil cel mai important fenomen social, dacă ne gândim la cele peste 4 miliarde de oameni care îl consumă constant. Cel mai frumos joc nu este un podcast despre fotbal, ci despre lumea în care trăim.” spune Andrei Mihail, suporter, antropolog și profesor la Școala Națională de Științe Politice.

„Poveștile suporterilor trebuie spuse de ei înșiși, ca niciodată până acum. În ele se amestecă pasiuni durabile, nostalgii după meciuri de poveste și intersecții cu episoade din istoria socială a României. Cel mai frumos joc le aduce laolaltă, într-o formă narativă elaborată, care transportă ascultătorul direct în mijlocul acțiunii intense de pe stadioane”, explică Ioana Pelehatăi, reporter al publicației culturale Scena9.

„Cel mai frumos joc e proiectul unde s-au materializat toate experiențele de producție audio din anii trecuți. Este proiectul care m-a provocat cel mai mult pe partea tehnică, dar simt că suntem toți la fel de implicați și rezultatul final sună foarte bine. Sunt unele pasaje la care încă mă emoționez deși le-am ascultat de zeci de ori.” spune Mara Mărăcinescu.

Podcastul poate fi ascultat pe Apple Podcasts, Google Podcasts și Spotify.

Îl găsiți și pe Youtube: https://bit.ly/3lg40uI

Urmăriți-ne și pe:

https://www.facebook.com/celmaifrumosjoc

https://www.instagram.com/celmaifrumosjoc/

Cel mai frumos joc e produs de Sunete pe bune (https://soundcloud.com/podcast-povesti) și Semiton Media. Parteneri media: Gazeta Sporturilor și Radio România Cultural.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.