S-a descoperit leacul pentru epidemia de orbire

0
autor Victor Miron – invitat la rubrica Dreptul la Cuvant

Epidemia de orbire albă care s-a răspândit în ultimele săptămâni pare să poată fi tratată. Ceea ce la început se credea a fi doar o serie de cazuri izolate, s-a răspândit extrem de rapid, astfel încât se vorebește deja de o epidemie.

leac epidemie orbire

Nemaiauzit până acum, o boală transmisibilă care îi face pe oameni orbi s-a descoperit într-un mic orășel din vest. Cei infestați deveneau orbi în mod subit, fără nici un fel de simptome. Mai mult, ei vedeau alb în fața ochilor, nu negru – cum se întâmplă cu majoritatea oamenilor care nu mai văd.

Despre primul caz se știe că a orbit într-o intersecție în timp ce aștepta culoarea verde a semaforului. Printre următoarele persoane infestate se numără și medicul oftalmolog la care a mers pentru control imediat după întâmplare. S-au mai raportat cazuri dintre oamenii care erau la acel moment în cabinet.

Chiar dacă nu se știe exact cum se transmite această maladie, e cert că are o rapiditate incontrolabilă.

Cum era de așteptat, panica a cuprins pe mulți oameni. Ne este aproape de neimaginat viața fără simțul văzului. Cum ne-am putea hrăni și spăla? Să nu mai vorbim despre cum ne-am putea deplasa și apăra.

Vestea bună este că din fericire s-a descoperit cum se poate depăși această periculoasă afecțiune.

Pentru detalii vezi sursa oficială.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.