S-a descoperit leacul pentru epidemia de orbire

0
autor Victor Miron – invitat la rubrica Dreptul la Cuvant

Epidemia de orbire albă care s-a răspândit în ultimele săptămâni pare să poată fi tratată. Ceea ce la început se credea a fi doar o serie de cazuri izolate, s-a răspândit extrem de rapid, astfel încât se vorebește deja de o epidemie.

leac epidemie orbire

Nemaiauzit până acum, o boală transmisibilă care îi face pe oameni orbi s-a descoperit într-un mic orășel din vest. Cei infestați deveneau orbi în mod subit, fără nici un fel de simptome. Mai mult, ei vedeau alb în fața ochilor, nu negru – cum se întâmplă cu majoritatea oamenilor care nu mai văd.

Despre primul caz se știe că a orbit într-o intersecție în timp ce aștepta culoarea verde a semaforului. Printre următoarele persoane infestate se numără și medicul oftalmolog la care a mers pentru control imediat după întâmplare. S-au mai raportat cazuri dintre oamenii care erau la acel moment în cabinet.

Chiar dacă nu se știe exact cum se transmite această maladie, e cert că are o rapiditate incontrolabilă.

Cum era de așteptat, panica a cuprins pe mulți oameni. Ne este aproape de neimaginat viața fără simțul văzului. Cum ne-am putea hrăni și spăla? Să nu mai vorbim despre cum ne-am putea deplasa și apăra.

Vestea bună este că din fericire s-a descoperit cum se poate depăși această periculoasă afecțiune.

Pentru detalii vezi sursa oficială.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.