Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

S-a dat startul înscrierilor în Competiția Manifesto

0

S-a dat startul înscrierilor în Competiția Manifesto

Trei echipe de liceeni și profesori vor primi finanțare pentru a schimba viața comunității 

Începând de ieri, 12 noiembrie 2012, Competiția de Proiecte Manifesto este oficial deschisă liceenilor și profesorilor din toată țara care vor să propună o idee de schimbare socială în propria comunitate. 2000 de euro sunt puși la bătaie pentru proiectele care reușesc să găsească o soluție de impact la o problemă ce afectează comunitatea locală (premiul I – 1000 euro, premiile II și II – 500 de euro).

Tinerii înscriși în competiție au la dispoziție o lună pentru a construi un proiect social valoros, conform cerințelor din formularul de înscriere, disponibil pe www.manifestofilmclubs.ro/competitie. Drumul de la idee la realitate implică pasiune, imaginație, curaj, dar și spirit de echipă, viziune, planificare – lucruri care nu se învață la școală, dar care sunt absolut necesare pentru a da viață unei inițiative curajoase.

Propunerile de proiecte trebuie să se încadreze în temele educației globale, discutate de documentarele proiectate la Cluburilorde Film Manifesto: dezvoltare economică, alimentație sănătoasă, egalitate socială, diversitate culturală și păstrarea tradițiilor, protejarea mediului, activism civic.

Un proiect MANIFESTO poate iniția, de exemplu, o campanie de promovare a hranei sănătoase pentru tineri sau de salvare a unui spațiu verde din oraș, acțiuni de ecologizare pentru o zonă afectată de poluare, un mini-sistem de finanțare dedicat liceenilor antreprenori, o asociație care face legătura între minoritățile etnice ale comunității, o activitate de fundraising. Pe scurt, orice acțiune care poate îmbunătăți viața comunității locale.

Pentru a se înscrie în concurs, tinerii trebuie să-și formeze o echipă de maximum 5 elevi și un profesor coordonator și să trimită formularul de aplicare completat până pe data de 12 decembrie la adresa salut@manifestofilmclubs.ro. Cele 3 echipe finaliste vor fi anunțate pe 22 decembrie și vor participa, alături de profesorii coordonatori și traineri specializați, la o școală de iarnă pe tema antreprenoriatului social între 8 și 12 ianuarie.

MANIFESTO este un program de educație non-formală și cinematografică inițiat de Asociația ORICUM. Răzvan Crișan, fondator ORICUM și promotor al educației creative declară: ”În ultimii 3 ani în care am organizat Cluburi de Film Documentar în licee, am cunoscut tineri interesați de problemele lumii și de problemele de lângă ei, tineri cu inițiativă care știu să folosească noile tehnologii pentru a mobiliza comunități întregi în jurul unei cauze. Prin Competiția Manifesto ne propunem să valorificăm potențialul acestor tineri și să le cultivăm interesul în zona antreprenoriatului social. Credem că lor le revine misiunea de a schimba lumea în bine – rolul nostru este să-i învățăm cum să-și pună ideile în practică.”

Pe toată durata competiției, liceeni și profesorii se vor putea inspira din alte idei de proiecte sociale aduse la viață de tineri curajoși de pretutindeni pe www.manifestofilmclubs.ro/competitie. Formularul de înscriere și regulamentul de concurs pot fi downloadate de la același link.

Competiția de proiecte MANIFESTO este susținută de ING Bank România.

Competiția de Proiecte MANIFESTO este parte a programului Cluburile de Film Manifesto, inițiativă de educație non-formală a Asociației ORICUM care stimulează mintea și curajul liceenilor printr-un circuit simplu: filme documentare, dezbateri aprinse și acțiuni sociale. Ne propunem să găsim cele mai îndrăznețe idei de schimbare socială venite din partea tinerilor și să le aducem la viață. Concursul se adresează liceenilor din toată țara, însă participarea e condiționată de 3 factori importanți: o echipă de maximum 5 elevi, un profesor coordonator și o propunere isteață.

Oricum este organizaţia non-profit ce şi-a propus să transforme felul în care industriile creative contribuie la dezvoltarea României. Misiunea noastră este aceea de a crea proiecte cu un impact şi un grad de sustenabilitate mare, destinate în principal tinerilor sub 30 de ani.

ING Bank România crede că cea mai buna modalitate de a contribui la dezvoltarea societăţii este responsabilitatea faţă de impactul pe care produsele şi serviciile băncii îl au asupra societăţii şi influenţarea schimbării în bine pentru cei din jur. Strategia ING Bank Romania se aliniază la politica de sustenabilitate a ING Group, dar include şi aspecte relevante local.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.