S-a afișat lista bursierilor studenți la programul „Inventează-ți Viitorul!” Esti pe lista?

1

Lista bursierilor studenți s-a afișat în prima zi a anului universitar

Fundația Dinu Patriciu a afișat în acest weekend lista bursierilor studenți în programul său Inventează-ți Viitorul!, pentru anul universitar 2011-2012. Aceasta este disponibilă pe site-ul www.fundatiadinupatriciu.ro.

400 de studenți români cu rezultate academice excepționale, dar cu o situație financiară precară și 50 de studenți veniți din Republica Moldova vor primi suport financiar din partea fundației pe durata întregului an universitar. Aceștia au fost selectați pe baza cerințelor privitoare la un venit mediu lunar pe membru de familie sub 400 lei și conform mediilor școlare. Studenții ce-și găsesc numele pe lista recent publicată vor primi lunar o bursă în valoare de 300 de lei.

De la lansarea sa de acum patru ani, programul Inventează-ţi Viitorul! susține elevi de liceu și studenți cu rezultate școlare foarte bune, dar care provin din familii cu resurse financiare modeste. Anul acesta, programul acordă 4.000 burse liceenilor, 400 de burse studenților români și 40 burse studenților proveniți din Republica Moldova. Bursierii 2011-2012 sunt candidați noi în program, dar și bursieri din anul trecut care își păstrează bursa datorită menținerii rezultatelor academice excelente.

Anul acesta, 86% dintre bursierii studenți sunt fete şi 14% băieţi. Media şcolară a bursierilor nou intraţi în program este de 9.95 și de 9.90 pentru cei care au fost bursieri anul trecut și au trecut și de selecția de anul acesta. Venitul mediu pe membru de familie este de 186 lei.

Anul acesta avem a patra generație de bursieri în programul nostru Inventează-ți Viitorul!, cel mai amplu program național de burse private al cărui scop primordial este să lupte împotriva abandonului școlar. Îi sprijinim cu mare bucurie pe tinerii care, deși se confruntă cu grave lipsuri materiale acasă, reușesc să trateze școala cu atâta seriozitate și interes”, a declarat Tincuța Baltag, Director General al Fundației Dinu Patriciu.

Despre Fundația Dinu Patriciu

Fundația Dinu Patriciu este o organizație neguvernamentală, care sprijină și promovează educația, în toate formele sale, ajutând la formarea unor indivizi cu un pronunțat spirit de inițiativă, cu o conștiință civică deosebită și un real simț al responsabilității. Fundația își propune astfel să contribuie la transformarea societății românești într-o societate de cetățeni creativi si responsabili, care au capacitatea de a face propriile alegeri. Cu un buget anual de peste 7 milioane USD, fundația dezvoltă programe ample precum: „Inventează-ți Viitorul!”, „Orizonturi Deschise”, „Sponsorizează un Copil”, „Educația Merită”, „Gala Premiilor în Educație” și își propune să contribuie la revitalizarea valorilor sistemului educațional românesc. Pentru mai multe detalii privind programele dezvoltate de Fundația Dinu Patriciu accesați: www.fundatiadinupatriciu.ro.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.