Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

S-a acordat primul trofeu ESTE FILM Festival

0

S-a acordat primul trofeu ESTE FILM Festival

La ESTE FILM Festival 2019, ediția a patra, publicul a avut șansa să vadă cele mai premiate producții europene ale anului trecut, a descoperit moduri inedite de a viziona filme și s-a bucurat, pentru prima dată, de o secțiune competițională.

Pentru prima dată a fost organizată o competiție de scurtmetraje românești de ficțiune. 10 filme au concurat pentru trofeul ESTE FILM Festival 2019, iar marele câștigător a fost scurtmetrajul IEDERĂ în regia Sarrei Tsorakidis. Iată și motivația juriului, format din Anamaria Antoci, Dana Bunescu și Ofelia Popii: ”Pentru abilitatea cu care face din gol și absență instrumente de expresie emoțională și pentru inteligența cu care este manevrată această marfă volatilă.

În cele cinci zile de festival, aproape 3500 de spectatori au participat la evenimente din cadrul festivalului. Peste 35 de proiecții s-au desfășurat în patru spații din Sibiu- Teatrul Gong, Centrul Cultural „Ion Besoiu” Sala Mare, Centrul Cultural „Ion Besoiu” Sala Mică și Pavilionul din Dumbrava Sibiului. Cele mai multe filme au fost proiectate în premieră la Sibiu, iar două dintre ele chiar în avanpremieră națională. Animația Manou, aventuri în zbor a fost vizionată pentru prima dată în România de o sală cu peste 400 de copii. Tot în avanpremieră a fost proiectat și filmul care a închieiat festivalul, Cap și pajură în regia lui Nicolae Constantin Tănase. Regizorul a fost prezent la proiecție și a răspuns curiozităților publicului într-o sesiune de Q&A care a durat aproape 40 de minute.

Mulțumim TNT România pentru încrederea și susținerea acordate deja pentru al doilea an la rând.„Suntem încântați de susținerea acordată celei de-a IV a ediție ESTE FILM Festival, un eveniment dedicat iubitorilor de film din Sibiu. Este o bucurie să încurajăm comunitatea locală de cinefili să vină să și să se bucure de festival”, a declarat Matthias Heinze, Vice Președinte Commercial și Manager General pentru Europa de Est & Benelux, Turner.

Le mulțumim tuturor partenerilor și sponsorilor noștri, pentru că un astfel de eveniment nu poate crește fără ajutorul lor și fără o comunitate unită și puternică. Le mulțumim și voluntarilor noștri, care au lucrat timp de cinci zile cot la cot cu organizatorii.

ESTE FILM la Sibiu! Ne vedem la ediția din 2020!

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional*

Manifestare organizată în cadrul Sezonului România-Franța 2019.

Un eveniment susținut de postul de televiziune TNT.

Partener de tradiție: Marquardt.

Sponsori: Guentner, Colt, KeepCalling.

Parteneri: Teatrul Gong, Centrul Cultural „Ion Besoiu”, Complexul Național Muzeal ASTRA, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Hotel Împăratul Romanilor, SaltSib, Printcenter, Autonom, Restaurant Pasaj, Nod Pub, Atelier Good Wood.

Parteneri media: Cinemagia, CineFan.ro, Școala 9, Capital Cultural, Zile și Nopți, Sibiu City App.

*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.