Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

RUNFEST vine cu surprize dulci și noi provocări pentru alergători în 2017

0

MPG va organiza 7 concursuri de alergare pentru a răsplăti pasiunea sportivilor amatori pentru mișcare

Anul viitor, toți cei care au un stil de viață activ sau își doresc să aibă unul vor avea ocazia să facă și mai multă mișcare într-o atmosferă deosebită la concursurile din seria RUNFEST, organizate de MPG în formula deja cunoscută de Sportainment, dedicate sportivilor amatori. În total, vor avea loc 7 evenimente de alergare, atât în pădure cât și în spațiul urban.

gabriela-szabo-runfest-2016_traseu-1

“Vom îmbina pasiunea pentru alergare cu noi provocări și surprize pentru a ne bucura împreună de experiențe interesante în 2017. În ultimii patru ani comunitatea RUNFEST a crescut și a atins pragul de 10.000 de membri, fiind alcătuită din oameni care înțeleg și îmbrățișează valorile promovate de echipa MPG: activități sportive desfășurate cu bucurie, într-un cadru special și sigur, cu beneficii și servicii la o calitate superioară, fairplay, respect pentru viață și natură. Pentru membrii noștri dar și pentru cei care vor să facă mișcare împreună cu noi, la orice vârstă, concepem evenimente care să aducă oamenii aproape într-o atmosferă relaxantă și plăcută”, a declarat Tudor Mocuța, New Business Director în cadrul MPG.

Sezonul de alergare RUNFEST 2017 ia startul cu un eveniment nou, distractiv, care se concentrează pe o tematică “dulce”: Hot Chocolate Race 10/5 k! Evenimentul se va desfășura în București și va deschide pofta de mișcare membrilor RUNFEST cu două curse accesibile de 5 și de 10 kilometri, după care va urma o sărbătorire a rezultatelor obținute cu diferite sortimente de ciocolată, de altfel cea mai grozavă invenție de pe planetă în materie de dulciuri. Știm că o persoană activă consumă multe calorii, iar ciocolata are nenumărate beneficii asupra organismului, desigur mâncată cu spirit responsabil. De exemplu, ciocolata cu un mare conținut de cacao ne ajută să îmbunătățim circulația sângelui, în special spre creier, ne reduce tensiunea arterială și, nu în ultimul rând, ne face mai fericiți pentru că, da, vom avea o stare de spirit muuult mai bună! Așadar, vom sărbători împreună cursele de alergare din luna aprilie cu delicii dulci, preparate cu grijă și inspirație.

În lunile următoare din 2017, RUNFEST invită sportivii amatori să facă mișcare în concursurile deja lansate în anii anteriori, pentru care se anunță numeroase surprize, iar participanții vor beneficia de o atmosferă deosebit de frumoasă în zona de Start/Finish.

Competițiile de alergare RUNFEST 2017 sunt următoarele:

  • Hot Chocolate Race 10/5 k – 8 aprilie, București;

  • Gabriela Szabo RUNFEST – 6 mai, Bistrița;

  • RACE TO NATURE Trail & Family Run – 28 mai, lângă București;

  • URBATLON (cursă cu obstacole) – 17 iunie, Arena Națională, București;

  • After9Cross (alergare de noapte) – 22 iulie, București;

  • FOX TRAIL Half Marathon – 2 septembrie, Băneasa, București;

  • Fuga pe uliță – 21 octombrie, București.

Fiecare dintre cele 7 evenimente se va desfășura în spatiul verde, fie în mediul urban în diferite locatii, unele emblematice precum Arena Națională, fie în mijlocul naturii. Din fiecare ediție nu vor lipsi traseele atractive, energia pozitivă, culoarea și dinamismul. Vor fi curse accesibile atât copiilor, dar și adolescenților și adulților, indiferent de nivelul de pregătire, cu lungime de la un kilometru până la 21 de kilometri.

În 2016, participanții la competițiile RUNFEST au demonstrat că se poate face mișcare cu multă energie și forță de la 5 ani până la peste 78 de ani.

“Mai mult, ne-am bucurat să constatăm că 45% din totalul alergătorilor a fost reprezentat de persoane de gen feminin, semn că doamnele și domnșoarele iubesc acest sport și stilul de viață sănătos. Marea parte a alergătorilor prezenți la startul concursurilor noastre, 76%, este formată din persoane sub 35 de ani, dar considerăm că și segmentul de peste 45 de ani – 5% din totalul participanților RUNFEST – are potențial de creștere suficient de mare în anii următori, deoarece românii descoperă pe zi ce trece beneficiile mișcării. Și cine nu își dorește să fie sănătos și în formă și la vârsta pensionării?!”, a detaliat Tudor Mocuța.

Pentru a ajunge însă acolo trebuie să începem din timp, de la vârste cât mai fragede. MPG a încurajat mereu părinții să vină la evenimente împreună cu cei mici, pentru le cultiva dragostea pentru sport și respectul pentru semenii lor. Pentru copii vor fi disponibile diferite facilități la curse și în 2017, dar și multe surprize cu ajutorul sponsorilor și partenerilor de sistem. Platforma RUNFEST – www.runfest.ro, lansată la începutul acestui an pentru comunitatea de sportivi amatori, oferă nenumărate facilități printre care gestionarea individuală a contului personal și posibilitatea de a achiziționa din timp abonamente ce permit înscrierea în eveniment la prețul minim de participare, indiferent de momentul la care are loc înregistrarea. Alergătorii sunt ținuți la curent cu noutățile și pe pagina Facebook RUNFEST, unde se regăsesc și albumele cu fotografii și filmele evenimentelor ce s-au petrecut și care ilustrează experiențele frumoase trăite de participanți.

La final de an, echipa MPG vă dorește tuturor să vă bucurați de sărbătorile iernii în pace, alături de cei dragi! Ne vedem la start cu multă poftă de distracție în 2017!

Despre MPG:

MPG implementează proiectele sportive inițiate de Fundația PROAM Events, care susține atragerea populației către practicarea recreațională a unui sport, ca mod sănătos și distractiv de petrecere a timpului liber. MPG este lider de piață pe segmentul proiectelor sportive adresate practicanților amatori, cu o experiență de aproape 20 de ani în domeniu. Coordonează aproximativ 750 de evenimente sportive, în 70 de orașe, acoperind întreg parcursul anului. Sub conceptul de Sportainment MPG implementează 4 sisteme naționale de sport care formează comunități de peste 80.000 de practicanți amatori:  tenis – www.tenispartener.ro, www.tenis10.ro, ciclism – www.ridersclub.ro, alergare – www.runfest.ro și un sistem de competiții pe 10 discipline sportive, în București, accesat de peste 200 de companii – Romanian Corporate Sports – www.corporatesports.ro. Totodată, proiectul pentru copii Tenis10 – www.tenis10.ro – a fost nominalizat ca finalist al European CSR Awards 2013. Compania a creat și dezvoltat și un proiect cu format special, o cursă cu obstacole URBATLON – care a fost integrată din acest an în platforma de alergare www.runfest.ro. În ultimii 10 ani, MPG a implementat peste 4.000 de evenimente sportive și a lansat campanii de comunicare împreună cu mass-media specializate. Detalii despre MPG se găsesc pe: www.mpg.com.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.