Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Rotary Club Oradea și Holcim România lansează proiectul “1.000 de școlari fericiți”, prin care luptă împotriva abandonului școlar

0

Rotary Club Oradea și Holcim România lansează al doilea proiect comun dedicat comunității locale din Bihor, prin care își aduc contribuția pentru reducerea abandonului școlar. După ce prin proiectul „1.000 de oameni fericiți” peste 1.300 de persoane din județul Bihor, din medii defavorizate, au beneficiat gratuit de consult optometric și ochelari de vedere, Rotary Club Oradea și Holcim România fac un demers esențial în prevenirea abandonului școlar.

Prin proiectul „1.000 de școlari fericiți”, derulat de Rotary Club Oradea cu susținerea Holcim România, 1.187 de elevi din ciclul primar din județul Bihor vor primi înainte de începerea anului școlar câte un ghiozdan echipat cu rechizitele necesare (caiete, penare, acuarele, caiete tipizate etc). 152 din totalul elevilor care beneficiază de acest proiect sunt înmatriculați în unitățile de învătământ din localitățile Țețchea, Aștileu și Aleșd, din proximitatea fabricii Holcim din județul Bihor.

În condițiile în care România are cel mai mare procent de abandon școlar din Uniunea Europeană, iar anual doi din zece elevi renunță la școală, acțiunea „1.000 de școlari fericiți” vine în întâmpinarea unui fenomen prezent destul de des în sistemul de învătământ, cauzat în cele mai multe cazuri de lipsa suportului financiar.

Elevii beneficiari ai programului vor primi ghiozdane și seturi complete de rechizite în prima zi de școală, pe data de 10 septembrie. Reprezentanții Rotary Club Oradea și Holcim România vor preda unităților de învățământ din județ atât ghiozdanele cât și rechizitele, în cursul acestei săptămâni, astfel încât școlarii să poată începe noul an școlar echipați corespunzător.

Ignacio Arroyo, Director Fabrica de Ciment Holcim Aleșd

Credem cu tărie că educația, mai cu seamă în clasele primare, este esențială pentru viitorul și dezvoltarea armonioasă a fiecărui copil. Știm că acel ghiozdan din prima zi de școală poartă mult mai mult decât rechizite. Poartă visurile copiilor și speranțele familiilor acestora. Suntem bucuroși să putem da aripi acestor visuri, prevenind abandonul școlar, alături de Rotary Club Oradea.”

Manolica Neculai, Rotary Club Oradea

1.000 de școlari fericiți” este un proiect de prevenție a abandonului școlar și de ajutorare a copiilor care provin din familii cu dificultăți materiale. Cu susținerea Holcim România, după succesul proiectului „1.000 de oameni fericiți”, în care care s-au distribuit gratuit peste 1300 de ochelari bihorenilor din localitățile izolate ale județului Bihor, am reușit să oferim ghiozdane cu rechizite pentru ca elevii din ciclul primar să poată începe noul an școlar pregătiți.

Prof.ing.Valeria Vasile, director Colegiul Tehnic Alexandru Roman, Aleșd

Acest program vine în întâmpinarea celei mai mari probleme din sistemul nostru educațional, abandonul școlar, inegalitatea șanselor pentru fiecare elev. Vom reuși împreună să eliminăm o parte din aceste aspecte, vom impulsiona bucuria primului ghiozdan, bucuria de a veni la școală. Asa cum știm, nu toți elevii beneficiază de suport financiar foarte bun, și la inițiativa Holcim România, care ne susține foarte mult în activitatea noastră educativă, acest program reușește să dea speranță și acces la învățământ și acelor elevi.”

Despre Holcim România

Holcim (România) S.A., care activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcții din România, deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare, 13 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi 3 terminale de ciment în Bucureşti, Turda și Roman. Holcim are aproximativ 800 angajați în România. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi website-ul companiei, și paginile de Facebook și LinkedIn dedicate.

Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge și Holcim în 2015. Având peste 180 de ani de experiență combinată, Grupul rezultat în urma fuziunii își propune să intre într-o nouă eră de tehnologii și inovații de vârf în industria materialelor de construcții, pentru a face față provocărilor secolului 21.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.