Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Rompetrol lansează a 6-a ediție a programului de granturi pentru comunități „Împreună pentru fiecare”

0

KMG International (fostul Grup Rompetrol) continuă și în 2014 programul naţional de responsabilitate socială „Împreună pentru fiecare”, destinat dezvoltării comunităţilor locale. Cu aproximativ 300.000 de beneficiari în ultimii 5 ani și 87 de proiecte sustenabile de mediu și sănătate implementate, programul a oferit finanțări de peste 1,2 milioane USD.

„300.000 de beneficiari, 3.500 de voluntari activi în implementarea proiectelor la nivel național și peste 280.000 de ore de lucru în folosul comunității. Ne motivează cifrele, dar și mai mult ne motivează oamenii, beneficiarii acestor proiecte. Noi punem la dispoziție o platformă de înscriere și foarte multă implicare, dar susținerea și parteneriatele create în comunității sunt vitale pentru materializarea proiectelor. Încurajăm toate persoanele responsabile, să depună proiecte; fiecare inițiativă înscrisă înseamnă o comunitate conștientă, iar asta înseamnă evoluție”, declară Alexey Golovin, Director Dezvoltare Corporativă și Comunicare al KMG International / Rompetrol.

 

Până la data de 07 iulie,  ONG-urile, autorităţile locale, instituţiile publice, persoanelor fizice cu atitudine civică şi spirit antreprenorial pot înscrie pe site-ul programului www.impreunapentrufiecare.ro proiecte în domeniul sănătății sau al protecției mediului pentru a primi finanțare. Categoriile bugetare sunt de 15.000 lei (pentru proiecte educaționale), 45.000 lei (pentru proiecte ce presupun renovarea și dotarea unitaţilor medicale sau activitati de conservare și mentinere a condițiilor de mediu existente la nivel local) și de 100.000 lei pentru inițiative cu grad de inovație ridicat.

Toate proiectele vor fi jurizate de o comisie mixtă formată din reprezentanți KMG Rompetrol și specialiști din mediul ONG. La evaluare proiectelor de către juriu, se va avea în vedere motivația socială, numărul persoanelor influențate de problema respectivă, numărul voluntarilor din comunitate care se pot implica în soluționarea problemei. De asemenea, aplicantul trebuie să stabilească un parteneriat cu autoritățile locale și să dovedească angajamentul comun pe termen lung pentru dezvoltarea și păstrarea rezultatelor proiectului ce face subiectul aplicației. De asemenea, toate proiectele înscrise vor putea fi votate pe site-ul impreunapentrufiecare.ro și pe pagina de Facebook a programului. Juriul va da note de la 1 la 5, iar votul publicului va avea o pondere de 25% din nota finală.

Câștigătorii granturilor vor fi anunțați în data de 04 august, iar implementarea efectivă a proiectelor selectate  trebuie să se realizeze până la 01 aprilie 2015.

Programul “Împreună pentru fiecare” a fost lansat în 2009 ca parte a platformei de CSR Energia vine din suflet. În 2013, au fost selectate pentru implementare 16 proiecte, dintr-un total de 218 inițiative depuse pe website. Dintre proiectele implementate în reamintim – înființarea primului centru de reabilitare respiratorie, în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, construirea primului centru de stimulare multisenzoriala Snoezelen din București, ce acordă servicii de îngrijire paliativă pacienților cu boli amenințătoare de viață (în parteneriat cu Hospice Casa Speranței), dotarea cu panouri solare a școlii Grigore Moisil Năvodari, punerea în funcțiune a unui centru de Servicii Integrate Medico-Psihologice pentru pacientii cu HIV/SIDA din Romania ce funcționează în cadrul Spitalului Clinic Dr. Victor Babeș din București, program de leadership în protecția mediului pentru tineri, în Hunedoara (împreună cu Fundația Noi Orizonturi) etc.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.