Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Rompetrol continuă şi în 2012 parteneriatul cu Fundaţia pentru SMURD

1

Grupul Rompetrol, Fundaţia pentru SMURD şi Inspectoratul General de Aviaţie (IGAv) continuă şi în 2012 parteneriatul pentru susţinerea intervenţiilor de urgenţă pe cale aeriană, a deplasării personalului medical şi transportarea victimelor.

În cadrul colaborării, Grupul Rompetrol, prin Rompetrol Rafinare, asigură în 2012 combustibil Jet A 1 pentru operarea celor trei elicoptere din Bucureşti, Târgu Mureş şi Arad.

 “Acest parteneriat strategic demarat în 2010 presupune acoperirea consumului de combustibil pentru elicopterele utilizate de Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare, facilitând astfel intervenţiile medicale aeriene şi salvarea de vieţi omeneşti. Implicarea noastră constantă în susţinerea sectorului medical din România, prin dotarea şi reabilitarea unor unităţi medicale sau donaţii în carburant în scopul dezvoltării unor servicii, reprezintă un gest firesc pentru o companie permanent preocupată de îmbunătăţirea aspectelor sociale specifice comunităţilor în care îşi desfăşoară operaţiunile”, declară Gavit Kurkimov, Vice Preşedinte al Diviziei Dezvoltare Afaceri a Grupului Rompetrol.

„Prin însăşi natura sa, parteneriatul cu Rompetrol este, cu siguranţă, unul dintre cele mai importante proiecte derulate prin intermediul Fundaţiei pentru SMURD. La rândul său, colaborarea directă cu Inspectoratul General de Aviaţie are o consecinţă cât se poate de palpabilă – salvarea cât mai multor vieţi. Iată cum, prin coroborarea eforturilor acestor trei instituţii, prin profesionalismul de care dau dovadă reprezentanţii fiecăreia dintre ele, ducem la împlinirea celui mai important deziderat al nostru – acordarea de asistenţă medicală de urgenţă pacienţilor aflaţi în stare critică, care necesită o intervenţie rapidă, la un nivel înalt de profesionalism”, declară Dr. Raed Arafat, Preşedinte Consiliu Director – Fundaţia pentru SMURD.

Începând cu anul 2008, Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) a efectuat intervenţii aeriene de urgenţă la nivel naţional, contribuind astfel la transportarea şi salvarea unui număr de peste 3.000 de persoane rănite. În 2011, în cadrul celor trei puncte de operare aeromedicală beneficiare ale sponsorizării acordate de Grupul Rompetrol, au fost efectuate 978 intervenţii însumând 1569 ore de zbor, în creştere comparativ cu 2010 când au fost efectuate 835 intervenţii şi 1315 ore de zbor.

Inspectoratul General de Aviaţie are o contribuţie importantă în cadrul acţiunilor SMURD prin operarea celor trei elicoptere, cât şi prin asigurarea accesului rapid în cadrul intervenţiilor prin utilizarea tuturor structurilor sale teritoriale.

„Prin intermediul acestui solid parteneriat ce continuă, în anul 2012, alături de compania Rompetrol şi Fundaţia pentru SMURD, Inspectoratul General de Aviaţie, în calitate de operator al misiunilor aeromedicale SMURD, îşi desfăşoară lupta de fiecare zi cu secundele şi reuşeşte să finalizeze cu succes operaţiunile de salvare de vieţi omeneşti. De aceea, dorim să ne exprimăm sincera recunoştinţă pentru încrederea şi implicarea dovedită de partenerii noştri în cadrul acestei iniţiative menite să vină în sprijinul semenilor noştri” apreciază Gral. Dorel Grădinaru, Inspectoratul General de Aviaţie.

Grupul Rompetrol se implică activ în proiecte de responsabilitate socială prin platforma sa „Energia vine din suflet”, care cuprinde programul naţional „Împreună pentru fiecare” şi alte proiecte punctuale din domeniile protecţia mediului şi sănătate. În ultimii trei ani au fost implementate în toate judeţele ţării 55 de proiecte de intervenţie comunitară, cu o investiţie de peste 750,000 USD, pentru beneficiul direct al 200,000 de persoane. De asemenea, Grupul se implică în activităţi caritabile sau de sponsorizări, având colaborari pentru susţinerea Asociaţiei Ovidiu Rom, Galei Societăţii Civile, sau ca partener al prestigiosului Festival Internaţional George Enescu.

————–

Despre Rompetrol:

Grupul Rompetrol NV. este o companie petrolieră multinaţională, cu sediul în Amsterdam, Olanda, desfăşurându-şi activitatea în 12 ţări şi cu majoritatea activelor şi operaţiunilor în Franţa, România, Spania şi Sud-Estul Europei. Grupul Rompetrol este implicat în activităţi de rafinare, marketing şi trading, dar şi în operaţiuni adiţionale – explorare şi producţie, servicii petroliere, EPCM, transport, etc. Grupul intenţionează să devina unul dintre cele mai importante companii integrate petroliere din Europa şi să obţină o poziţie consolidată în bazinul Mării Negre şi al Mării Mediterane.

 

Despre Fundaţia pentru SMURD:

Fundaţia pentru SMURD îşi doreşte să contribuie, prin promovarea transparenţei şi a profesionalismului, la îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor care locuiesc şi muncesc în România. Activitatea sa se concentrează pe sprijinirea activităţii SMURD şi, în acest sens, a dezvoltării unui sistem naţional integrat de asistenţă medicală, tehnică de urgenţă şi prim ajutor puternic (prin parteneriate durabile între diverse instituţii ale statului şi companii responsabile şi dornice să se implice).

Fundaţia Pentru SMURD a achiziţionat prin campania „2% pentru SMURD”, rezervoare de combustibil pentru dotarea bazelor existente de decolare a elicopterelor de la Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Târgu-Mureş, Tulcea şi Craiova, a amenajat punctul de operare aeromedicală Arad, a sprijinit instruirea, la nivel european, a piloţilor din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie şi desfăşoară procedurile pentru achiziţia, în 2012, a unui avion sanitar.

 

Despre Inspectoratul General de Aviaţie:

Inspectoratul General de Aviaţie este structura componentă a Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică al Ministerului Administraţiei şi Internelor, specializată în executarea misiunilor de zbor, operative sau cu caracter umanitar, independent sau în cooperare, în sprijinul structurilor M.A.I. sau al comunităţii. În calitate de operator aerian pentru S.M.U.R.D., IGAv îşi desfăşoară activitatea în baza O.U.G. nr. 126/2003, prin Punctele de operare aeromedicală, situate la Bucureşti, Târgu Mureş, Arad şi Iaşi. Specificul misiunilor executate vizează transportul medical aerian de urgenţă, precum şi intervenţii la faţa locului în cazul evenimentelor de o gravitate deosebită.

 

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro