Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Românii şi fericirea:)

0

Cine a zis că în România oamenii nu sunt fericiţi? 🙂

„Romanii, mai fericiti decat americanii. Cel putin asa arata un clasament intocmit de o asociatie ecologista britanica, in care Romania ocupa pozitia 70 din 143, inaintea americanilor (locul 114) si a bulgarilor (82), dar in urma moldovenilor (32).Criteriile luate in calcul sunt gradul de satisfactie al locuitorilor, dar si speranta de viata (71,9 ani in Romania) si politicile implementate in favoarea mediului in fiecare tara.” conform site-ului 9am.
„Potrivit studiului realizat de ONG-ul „The New Economics Foundation„, Costa Rica este tara cu cei mai fericiti oameni din lume, peste 85% dintre locuitori declarandu-se „fericiti sa traiasca” in aceasta tara din America Latina (de altfel, regiunea cu cea mai fericita populatie).”

În continuare este un fragment din articolul în limba engleză.
„As the G8 prepare to meet in Italy this week, the second global ranking of the ecological efficiency with which the world’s nations deliver long and happy lives for the people who live there – the ‘Happy Planet Index’ – reveals a surprising picture of the relative wealth and progress of nations.

    * Latin America tops the Index with Costa Rica the ‘greenest and happiest’ country.  Nine of the ten highest-scoring nations are Latin American
    * The USA, China and India were all ‘greener and happier’ twenty years ago than today
    * The World’s richest plummet from 1960s to late 1970s, with scores still lower today than 1961
    * The UK comes 74th, USA 114th out of 143 nations surveyed.”

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.