Românii şi fericirea:)

0

Cine a zis că în România oamenii nu sunt fericiţi? 🙂

„Romanii, mai fericiti decat americanii. Cel putin asa arata un clasament intocmit de o asociatie ecologista britanica, in care Romania ocupa pozitia 70 din 143, inaintea americanilor (locul 114) si a bulgarilor (82), dar in urma moldovenilor (32).Criteriile luate in calcul sunt gradul de satisfactie al locuitorilor, dar si speranta de viata (71,9 ani in Romania) si politicile implementate in favoarea mediului in fiecare tara.” conform site-ului 9am.
„Potrivit studiului realizat de ONG-ul „The New Economics Foundation„, Costa Rica este tara cu cei mai fericiti oameni din lume, peste 85% dintre locuitori declarandu-se „fericiti sa traiasca” in aceasta tara din America Latina (de altfel, regiunea cu cea mai fericita populatie).”

În continuare este un fragment din articolul în limba engleză.
„As the G8 prepare to meet in Italy this week, the second global ranking of the ecological efficiency with which the world’s nations deliver long and happy lives for the people who live there – the ‘Happy Planet Index’ – reveals a surprising picture of the relative wealth and progress of nations.

    * Latin America tops the Index with Costa Rica the ‘greenest and happiest’ country.  Nine of the ten highest-scoring nations are Latin American
    * The USA, China and India were all ‘greener and happier’ twenty years ago than today
    * The World’s richest plummet from 1960s to late 1970s, with scores still lower today than 1961
    * The UK comes 74th, USA 114th out of 143 nations surveyed.”

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează