Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Românii au talent la furat… meserii şi informaţii din cărţi

0

Un curs sau o carte îţi poate schimba cursul vieţii

economia experientei

Se spune că meseria e brăţară de aur, dar se mai spune şi că meseria se fură.

Plecând de la premisa că e suficient să dăm peste o carte bună sau peste un curs potrivit pentru a ne îmbunătăţi semnficativ viaţa, cei de la Formarom şi-au dat Cărţile pe faţă şi au ales să susţină şi ei cauza cititului. Oferă 10% reducere la cursurile de calificare, specializare sau perfecţionare profesională celor care au poză de profil pe Facebook citind o carte.

“Mie mi-a fost schimbat cursul vieţii de mai multe ori până acum. Cartea care m-a redirecţionat dintr-un tânăr de 14 ani rebel fără cauză în unul idealist cu iniţiativă a fost Romanul adolescentului miop  a lui Mircea Eliade. Cursul care m-a repoziţionat profesional a fost cel de vânzări de la Formarom pe care l-am absolvit  la douăzeci şi un pic de ani.” spune Victor Miron, unul din inţiatorii campaniei de promovare a lecturii Cărţile pe faţă.

Prin această reducere ei speră să poată încuraja cât mai mulţi oameni să vorbească despre cărţi şi în acelaşi timp să îşi dezvolte o profesie din pasiunea lor.

“Educaţia este ceea ce duce societatea mai departe. Pentru a te dezvolta ai nevoie şi de un meşter, de un maistru, de un maestru. Acesta poate fi o persoană care a acumulat multă experienţă într-un domeniu şi poate fi o carte. Ucenicia în umbra unei cărţi sau a unui instructor e un mod foarte eficace de a creşte accelerat.” spune Carmen Muntean de la Formarom. “Susținem cu drag campania Cărțile pe față deoarece este o inițiativă care stimulează educația.”

De acum, cu o carte, ești mai aproape de a deveni barman, ospătar, bucătar sau oricare din zecile de meserii pentru care Formarom organizează cursuri. Plus că la final vei primi o diplomă pe viata , în baza căreia poți să te și angajezi pe post.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.