Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Romanian Software a lansat o aplicatie care ajuta firmele sa faca scenarii de bugetare, in contextul crizei COVID-19

0

Romanian Software, unul dintre liderii pietei din Romania in dezvoltarea si implementarea de solutii software pentru departamentul de resurse umane, a lansat o aplicatie care permite companiilor sa faca diferite scenarii de bugetare si sa gestioneze mai eficient fondurile de care dispun, in contextul crizei sanitare. Compania a investit peste 20.000 de euro in dezvoltarea acestei noi functionalitati, banii provenind din fonduri proprii.

Aplicatia ii ajuta pe manageri sa raspunda cu acuratete la situatii precum: ”Ce economii faci in lunile in care angajatii sunt in somaj tehnic?”, „Cat din bugetul departamentului salvam daca inghetam bonusurile?”, ”Cum iti vor afecta bugetul eventualele reduceri de salarii sau concedierile colective?”, „Ce costuri implica reconfigurarea birourilor pentru a permite distantarea fizica?”.

Ne-am gandit la provocarile carora companiile trebuie sa le gaseasca rapid rezolvare si am creat o aplicatie care sa le ajute sa faca toate scenariile de bugetare posibile si sa ia decizii inteligente de business. Este un instrument complex, dar intuitiv, usor de adaptat nevoilor diferitelor organizatii din domeniile: bancar, constructii, energie, industrie alimentara, media, servicii, productie, distributie sau din zona institutiilor publice”, a declarat Victor Dragomirescu, directorul general al Romanian Software.

Prin aplicatia de bugetare, companiile isi pot construi bugetul in avans sau, in functie de contextul economic curent, isi pot recalcula bugetele in conformitate cu noile obiective de business. Odata ce utilizatorul s-a autentificat in aplicatie, scenariile de tipul “what if” se fac simplu, prin introducerea datelor in sistem. Astfel, utilizatorii pot calcula cheltuielile cu maririle de salarii, acordarea de bonusuri, sporuri, beneficii sau pot vedea cum sunt impactate resursele companiei de angajarile noi, introducerea somajului tehnic sau de incetarea unor contracte de munca. Aplicatia lucreaza cu datele actualizate ale companiilor si face scenarii de bugetare pe departamente si centre de costuri, pentru diferite perioade de timp.

Calcularea bugetului este esentiala in orice companie, indiferent daca ne referim la alocarea resurselor, evaluarea performantelor sau la dezvoltarea unor noi strategii de business. Pentru ca este un proces de calcul complex, care consuma mult timp, companiile obisnuiesc sa il faca trimestrial sau anual. Cu aplicatia dezvoltata de Romanian Software, proiectiile pentru bugetarea costurilor salariale si operationale se pot face mai des si punctual, pe departamente sau centre de costuri”, a explicat Victor Dragomirescu.

Aplicatia de bugetare le ofera astfel un avantaj companiilor, mai ales in situatii imprevizibile, asa cum este cazul pandemiei actuale. in prezent, managerii sunt obligati sa ia rapid decizii pentru a gestiona criza si pentru a-si securiza business-urile si angajatii. Aplicatia dezvoltata de Romanian Software ajuta companiile sa faca toate scenariile de bugetare posibile si sa isi recalibreze afacerile pentru a nu bloca activitatea. “Am creat acest software tinand cont de masurile luate in piata muncii pentru a proteja salariatii, odata cu declansarea starii de urgenta, astfel ca angajatorii pot face inclusiv scenarii legate de introducerea somajului tehnic”, a adaugat directorul general al Romanian Software.

Aplicatia de bugetare este integrata in platforma de HR colorful.hr si poate fi testata gratuit timp de 30 de zile. in prezent, platforma colorful.hr este folosita de mai bine de 600 de companii si de peste 3.000 de manageri si specialisti HR. Romanian Software proceseaza datele a peste 250.000 de angajati din Romania.

Chiar si in aceasta perioada de criza, Romanian Software investeste in tehnologie de ultima generatie si dezvolta functionalitati si aplicatii noi, capabile sa preia cat mai multe activitati de la specialistii HR, pentru ca acestia sa isi rezolve eficient sarcinile de serviciu, chiar si cand lucreaza de acasa. Compania va lansa in curand un asistent virtual care ajuta salariatii sa solicite adeverinte si sa depuna cereri de concediu, oricand, de oriunde, nemaifiind necesara interactiunea umana. Acest chatbot inteligent are ca principal scop facilitarea lucrului de la distanta pentru departamentele de resurse umane in relatia cu angajatii. Mai exact, prin intermediul sau, departamentele de HR se degreveaza de sarcinile mici, repetitive, care le consuma mult timp, cum ar fi eliberarea si inmanarea adeverintelor, aprobatul cererilor de concediu si tinerea evidentei angajatilor aflati in proiecte versus cei aflati in concedii, iar salariatii primesc mai rapid raspunsurile si documentele care le sunt necesare.

Lucram la un asistent virtual pentru ca vrem sa venim in sprijinul companiilor interesate sa le ofere angajatilor experiente mai bune chiar si acum, cand lucreaza de acasa, fara sa fie nevoie sa mai dea mailuri, telefoane sau sa se deplaseze la birou. Solutiile dezvoltate de noi pana acum automatizeaza o buna parte din munca departamentelor de resurse umane, iar acest chatbot vine ca un ajutor in aceasta perioada, cand majoritatea angajatilor lucreaza de acasa, iar interactiunea umana trebuie redusa la minimum”, a mai spus Victor Dragomirescu.

Despre Romanian Software

Romanian Software este unul dintre liderii pietei romanesti de solutii software dedicate resurselor umane. Printre clientii sai se numara firme si institutii de renume precum: Amrest (Starbucks), Altex, Universitatea Bucuresti, Nuclearelectrica sau Alro Slatina. Romanian Software ofera si servicii de externalizare a proceselor de HR, consultanta legislativa, recrutare si leasing de personal, precum si traininguri acreditate de formare a specialistilor in resurse umane.

Compania a dezvoltat si administreaza si platforma gratuita calculatorvenituri.ro. Este vorba de un calculator gratuit de salarii, care faciliteaza calculatii rapide de la brut la net si de la net la brut pentru venituri din salarii, inclusiv deduceri personale sau alte beneficii cu facilitate fiscala, mandate de director, administrator, conventii civile, drepturi de autor si PFA. Calculatorul de venituri este disponibil online pe htt HYPERLINK „https://www.calculatorvenituri.ro/” HYPERLINK „https://www.calculatorvenituri.ro/” HYPERLINK „https://www.calculatorvenituri.ro/”ps://www.calculatorvenituri.ro/.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.