Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

România Solidară – împreună pentru #colectiv

0

Prima TV, Adevărul, Click! și Asociația Dăruiește Viață au lansat un apel umanitar pentru strângerea fondurilor necesare tratamentului și îngrijirii victimelor incendiului din clubul Colectiv, din București.

Romania_solidara

Prima TV, Adevărul și Click! împreună cu Asociația Dăruiește Viață au lansat, la începutul săptămânii, campania România Solidară. Campania își propune să vină în sprijinul victimelor tragediei din seara de 30 octombrie 2015, când în clubul Colectiv a izbucnit un incendiu în urma căruia 32 de tineri și-au pierdut viața, iar alte peste 140 de persoane au fost rănite.

Vlad Sterescu, directorul departamentului de știri al Prima TV, declară că „În aceste clipe grele trebuie să fim alături de cei care luptă pentru viața lor și să le oferim, lor și familiilor lor, tot sprijinul de care au nevoie în ceea ce privește tratamentul și condițiile de spitalizare. Îndemnul nostru este către solidaritate și compasiune în aceste momente de cumpănă.”

Mulți dintre tinerii care au fost vineri seara în clubul Colectiv sunt în continuare internați în spitalele bucureștene iar starea lor este gravă. Răniții au și vor avea nevoie și în următoarea perioadă de operații, tratamente, aparatură și tehnică medicală specială. Campania România Solidară își propune să doteze spitalele cu tot ceea ce este nevoie pentru a oferi cel mai bun tratament pentru acești tineri și pentru pacienți cu afecțiuni similare.

Carmen Uscatu, fondatorul Asociației Dăruiește Viață, spune că orice ajutor este binevenit și că primii pași au fost făcuți. „Am dat deja comenzi pentru a achiziționa saltele antiescare active și aparate de ventilație mecanică. Acestea vor veni în câteva zile și vor fi donate spitalelor. Am primit necesarul de la mai multe spitale și sperăm ca banii pe care îi veți dona să aducă o șansă în plus la viață acestor oameni.”

Cei care doresc să se alăture campaniei România Solidară pot face donații în contul Dăruiește Viața RO97INGB0000999903477197 – ING BANK sau prin SMS, la numărul 8824*. Toate fondurile strânse prin intermediul acestei campanii vor fi folosite exclusiv pentru asigurarea tratamentelor răniților și dotarea spitalelor cu tehnica medicală necesară.

***
* Donarea prin SMS este desfășurată cu sprijinul Orange, Telekom Romania Mobile, Vodafone și Donatie.ro. Suma alocată cauzei este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Orange și Telekom Romania Mobile pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reținut la achiziționarea creditului.

***
Asociația Dăruiește Viață susține bolnavii de cancer si pacienții aflați în situații dificile, prin proiecte de informare și consiliere, de modernizarea și dotare a spitalelor și activități de advocacy. Pentru mai multe detalii despre proiecte și despre modalitățile de a investi în susținerea pacienților accesați www.daruiesteviata.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.