Romania locul 6 la scaderea Produsului Intern Brut…

0

Romania a avut in trimestrul al doilea din acest an a sasea scadere a Produsului Intern Brut din Uniunea Europeana, de 8,7% fata de trimestrul similar din 2008, mult peste media de pe ansamblul intregii UE de 4,9%, potrivit datelor revizuite publicate de Eurostat.” conform articolului publicat de wall-street.ro

Evident, nu este o ştire pozitivă pentru România, deci, cel puţin la prima citire, nu există argumente pentru care această informaţie să fie publicată pe RomaniaPozitiva.
banca2Totuşi, credem că este o veste bună prin simplu fapt că suntem abia pe locul 6 din punct de vedere al scăderii Produsului Intern Brut din Uniunea Europeană. Exista riscul, probabil destul de mare să fim pe locul 2 sau 3…

Se spune că pesimistul este doar un optimist ceva mai bine informat, nu? 

Ca să avem o imagine de ansamblu, merită să vedem care sunt rezultatele altor ţări din Uniune: „cele mai semnificative diminuari ale economiei au avut loc in trimestrul II in Lituania (-20,4%), Letonia (-17,3%), Estonia (-16,1%), Slovenia (-9%) si Finlanda (-8,9%), comparativ cu intervalul similar din 2008. Fata de trimestrul anterior, economia Romaniei s-a comprimat cu 1,1%, a sasea scadere din UE, contractie similara celei inregistrate in Olanda si Spania. Scaderea medie de la nivelul intregului bloc comunitar a fost de 0,3%, iar cea de la nivelul zonei euro, de 0,2%, arata datele Eurostat. Cea mai mare crestere fata de trimestrul I a fost inregistrata in trimestrul al doilea de Slovacia, de 2,2%, urmata de Slovenia (+0,7%) si Polonia (+0,5%).”

Nu suntem specialişti în macroeconomie, drept urmare lăsăm spaţiul liber pentru comentariile celor pricepuţi în acest domeniu!
Mai multe informaţii despre acest subiect sunt pe wall-street.ro

(foto Florin Ghindă, 2009)

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează