Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Platforma GreenHomes.Solutions dedicată Furnizorilor de Soluții pentru Locuințe Verzi

0

Romania Green Building Council lansează platforma GreenHomes.Solutions dedicată Furnizorilor de Soluții pentru Locuințe Verzi

Platforma GreenHomes.Solutions este un tool online dedicat Furnizorilor de Soluții pentru Locuințe Verzi aprobați de RoGBC pentru proiectele rezidențiale ce urmăresc certificarea Green Homes by RoGBC.

Furnizorii de Soluții reprezintă o resursă valoroasă pentru dezvoltatorii de clădiri certificate GREEN HOMES, cea mai cunoscută schemă de certificare verde pentru sectorul rezidențial din România.

Programul de certificare GREEN HOMES încurajează construirea de locuințe mai sănătoase și de calitate, oferind în același timp beneficii financiare pentru ocupanți, precum reducerea costurilor lunare totale cu întreținerea proprietății. Prin parteneriatul cu Raiffeisen Bank și Alpha Bank România, în cadrul programului Ipoteca Verde (Green Mortgage) s-au oferit produse financiare avantajoase pentru proiectele eligibile, cu o abordare integrată a criteriilor „verzi”, dincolo de eficiența energetică.

Denumirea de „Furnizor de Soluții pentru Locuințe Verzi„ se aplică companiilor și specialiștilor implicați în proiectarea și construcția locuințelor, precum: arhitecți, proiectanți, ingineri, constructori, producători și furnizori de materiale de construcție și echipamente pentru operarea clădirii și alții.

Pentru a deveni un ”Furnizor de Soluții pentru Locuințe Verzi„, o companie trebuie să treacă printr-un proces complex de evaluare tehnică pentru produsul sau serviciul pe care îl oferă.

În cazul unei evaluări de succes, RoGBC certifică produsul și include compania respectivă în catalogul online pe platforma GreenHomes.Solutions, ca „Furnizor de Soluții pentru Locuințe Verzi”. Platforma online este ușor accesibilă și oferă informații cu privire la produse și servicii tuturor celor interesați și facilitează discuții și oportunități de business.

Obiectivul pe termen lung al acestei platforme este de a deveni un instrument complet și holistic pentru oricine este interesat de domeniul clădirilor verzi: certificări de sustenabilitate, proiectele certificate, produse și soluții sustenabile ale Furnizorilor, știri și articole educaționale, dar și evenimente conexe. ” afirmă Daniel Butucel, Project Specialist RoGBC și coordonatorul platformei.

Până în prezent, în România au fost pre-certificate/certificate Green Homes peste 10.000 de locuințe, în valoare de peste 1,8 miliarde EURO.

Programul GREEN HOMES, inițiat de România Green Building Council, este recunoscut internațional și susținut de către Direcția Generală Energie a Comisiei Europene (DG Energy). RoGBC a primit un grant în cadrul programului de cercetare și inovare al CE Horizon 2020, pentru replicarea programului în alte 11 țări, de la Irlanda până la Georgia. SMARTER Finance for Families include 17 organizații internaționale și experți din elita academică. Mai multe informații pot fi găsite pe http://rogbc.org/ro/proiecte/locuinte-verzi și www.c2e2.unepdtu.org/smarter/

România Green Building Council (RoGBC) este o asociație non-profit, apolitică, formată din organizații active în întreaga țară. Este cea mai importantă organizație care promovează responsabilitatea față de mediu și eficiența energetică în proiectarea, construcția, exploatarea și deconstrucția clădirilor din România. Organizația susține îmbunătățirea legislației în domeniul construcțiilor ecologice, oferă educație pentru profesioniști, organizează o selecție extinsă de evenimente de sensibilizare a publicului larg pe tema clădirilor sustenabile.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.