Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

România digitală: o campanie, o săptămână, 8700 de utilizatori!

0

Campania de incluziune digitală Hai pe net 2015! s-a derulat în perioada 23-29 martie și a atras participarea a peste 8700 de persoane din România. Fundația EOS Romania a derulat campania Hai pe Net 2015 în parteneriat cu Rețeaua națională de eCentre, ANBPR – Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, Ministerul pentru Societatea Informațională, Certipro Education, Microsoft și Liberty Global și a antrenat participarea a 166 de parteneri locali (școli, biblioteci, ONG-uri). Campania s-a derulat sub patronajul inițiativei Grand Coalition for Digital Jobs a Comisiei Europene și a campaniei eSkills for Jobs 2015

hai pe net

În timpul campaniei, peste 8700 de persoane au participat la activități de instruire, evenimente de evaluare a competențelor IT și sesiuni de redactare a unui CV. Dintre aceștia, 2440 au utilizat pentru prima dată calculatorul și internetul. Activitățile susținute de cei 166 de parteneri ai campaniei Hai pe Net 2015, au asigurat României un onorabil loc 2 la nivel european din punct de vedere a gradului de participare în campanie.

Principalele teme abordate de campania de anul acesta au fost alfabetizarea digitală a celor care nu au folosit niciodată calculatorul sau internetul și creșterea șanselor de angajare a tinerilor.  Campania a pus la dispoziția participanților instrumente specifice pentru realizarea acestor obiective. De exemplu, tinerii care se află la începutul carierei și întâmpină dificultăți în realizarea unui CV potrivit și scris pe limbajul angajatorilor au folosit aplicația http://yourock.jobs/ro pentru a-și descoperi abilitățile și competențele de care nu erau conștienți, dar care pot contribui semnificativ la definirea unui CV. Pentru prima dată în România, campania a pledat și cazul persoanelor nevăzătoare și accesibilizarea site-urilor web publice din România.

În Europa, campania denumită generic Get Online Week, a mobilizat peste 5.000 de telecentre din 36 de țări. Experiența țărilor participante a fost captată printr-o serie de articole, fotografii, interviuri și material video disponibile pe www.unite-it.eu.

Gabriela Barna, director al Fundaţiei EOS România afirmă  „Deși ne bucurăm că și în acest an România a participat în mod susținut la campania europeană Get Online Week 2015, clasându-se pe locul 2 în Europa la capitolul conștientizarea publicului, pot să vă spun că nu ne permitem să ne relaxăm – statistica Uniunii Europene în ceea ce privește incluziunea digitală nu ne este favorabilă. Campania Hai pe Net este un semnal pe care dorim să îl transmitem partenerilor publici și privați și o invitație la o colaborare mai strânsă în vederea reducerii decalajului digital pentru aproape 50% dintre români. Dorința noastră este să nu mai așteptăm încă un an pentru a re-aduce în prim plan importanța unei Românii cu adevărat digitale.”

La finalul lunii aprilie 2015, Fundația EOS va premia cei mai active parteneri Hai pe Net, centrele cu cea mai bună participare în campanie și va acorda oferi distincții pentru cel mai bun articol și cea mai bună fotografie.

Pentru mai multe detalii despre campania care se desfăşoară la nivel european sub coordonarea reţelei Telecentre-Europe vă invităm să vizitaţi: http://www.getonlineweek.eu/

Despre Fundaţia EOS România

Fundaţia EOS România a fost înfiinţată în 1999, având peste cincisprezece ani de experienţă în introducerea şi dezvoltarea utilizării noilor tehnologii atât în sistemul de educaţie formală cât şi la nivelul comunităţilor mai largi. Misiunea EOS se focalizează pe atenuarea diviziunii digitale prin crearea si oferirea de oportunităţi tuturor membrilor comunităţii de a acumula deprinderi si abilităţi necesare mânuirii informaţiilor si creării de cunoştinţe noi, elemente esenţiale pentru participarea la dezvoltarea unei societăţi deschise bazate pe cunoaştere. Pentru mai multe informaţii vizitaţi www.eos.ro sau pagina de Facebook – EOS România.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.