Romania dacilor, Romania cool! www.daciccool.ro

0

Am descoperit de curand un nou site cu subiecte mioritice! Mai mult decat mioritice, subiectele site-ului ne invita la o calatorie prin Romania cool, Romania dacilor! Fara prea multe cuvinte de introducere, te invitam sa citesti descrierea site-ului descoperit de noi.

RomaniaPozitiva saluta cool DACIC COOL!:)

dacicool-siglaDACIC COOL este un nou site, un nou loc de intalnire, care isi propune, pur si simplu, sa ne ajute sa invatam impreuna sa ne cunoastem calitatile, dar si slabiciunile, sa ne cunoastem tara, istoria si datinile, dar, in acelasi timp, sa invatam cum sa ne integram in lumea de astazi, sa ne bucuram de viata si sa nu ne ingrozim de moarte, asemeni vechilor daci.

Romania interbelica era cunoscuta si respectata, era un punct de referinta pe harta lumii, prin oamenii ei, prin bogatia si frumusetea ei. Perioada in care a existat si a crescut  Romania Mare a durat doar doua decenii, tot atat cat si glorioasa noastra tranzitie. Dupa mai bine de 60 de ani este timpul sa ne redescoperim. Istoria, traditiile, valorile, oamenii de seama si ideile lor, credintele si religia. Nu avem nevoie de excese nationaliste, dar trebuie sa invatam sa fim mandri ca suntem romani. Nu avem de ce sa ne simtim mici si umili fata de restul Europei. Daca astazi multi romani pleaca sa lucreze in Italia, acum o suta de ani erau multi italieni care veneau sa lucreze in Romania. Nu trebuie insa sa traim in istorie! Dar trebuie sa o cunoastem, pentru ca doar astfel ne vom putea cunoaste pe noi insine! Si trebuie sa traim ziua de azi! Trebuie sa fim in stare sa ne bucuram de aceasta viata, pe care suntem datori sa ne-o facem cat mai frumoasa. O viata plina de impliniri, de care sa putem fi mandri.”

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează