Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Roche România sprijină continuarea studiilor pentru copii din zone rurale dezavantajate

0

Roche România continuă, pentru al patrulea an consecutiv, colaborarea cu World Vision România, în cadrul campaniei umanitare Roche Children’s Walk – o iniţiativă globală anuală a Grupului Roche, ce îşi propune să strângă fonduri destinate copiilor din comunitățile defavorizate.

vreau in clasa a noua
În acest an, donaţiile angajaţilor Roche România vor fi destinate în proporție de 50% către programul de burse „Vreau în clasa a noua”, dezvoltat de World Vision Romania. Programul de burse „Vreau în clasa a noua” se desfăşoară începând cu 2008 şi este destinat copiilor din zone rurale dezavantajate din judeţele Cluj, Iaşi, Ialomiţa, Dolj, Vâlcea şi Vaslui, care provin din familii defavorizate dar care au trecut cu brio de examenul de Evaluare Națională şi sunt motivaţi să îşi continue studiile la liceu. Mai multe detalii despre acest program se pot gasi aici: http://www.worldvision.ro/vreau-in-clasa-a-noua.

„Toţi copiii din zonele defavorizate merită o şansă la o viaţă mai bună. De aceea, campania Roche Children’s Walk sprijină iniţiativele locale ce îşi propun să asigure un viitor, atât copiilor din mediul rural care nu au resurse şi oportunităţi să îşi continue educaţia, cât şi comunităţilor din care aceştia provin. Noi credem că accesul la educaţie este fundamental şi de aceea ne bucurăm să putem susţine programul „Vreau in clasa a noua”, a declarat Martine Draullette, Director General al Roche România.

Fondurile donate în anii trecuţi de angajaţii Roche România către World Vision, în cadrul campaniei Roche Children’s Walk, au permis copiilor din comunităţile nevoiaşe să primească sprijin pentru îmbunătăţirea rezultatelor școlare, rechizite şcolare, îmbrăcăminte, au participat la sesiuni de informare despre igienă şi educaţie pentru sănătate.

„Schimbarea necesită timp, iar partenerii noștri de la Roche au înțeles foarte bine acest lucru. Le mulțumin pentru că au ales să creadă în tinerii pe care noi îi sprijinim și se implică pentru a le schimba destinele, oferindu-le un viitor mult mai luminos. Datorită acestui parteneriat, zeci de copii au ocazia să învețe lucruri noi, să se dezvolte atât pe plan personal, cât și profesional și, cel mai important, să-și descopere potențialul enorm care se află în fiecare dintre ei”, a menționat Daniela Buzducea, Director Executiv World Vision România.

Cealaltă jumătate a sumei strânse în România va fi direcționată proiectelor pe care Grupul Roche, în colaborare cu UNICEF şi alte organizații caritabile renumite, le desfăşoară pentru sprijinirea copiilor din Malawi.

Incepând cu 2003, în cadrul Roche Children’s Walk, cu sprijinul a peste 150.000 de angajaţi Roche, s-au strâns peste 12,5 miliarde franci elvețieni pentru copiii orfani din Malawi și pentru copiii din comunitățile defavorizate de pe întreg mapamondul. Roche Group a contribuit în zonele defavorizate la construirea unităţilor de învăţământ, formarea cadrelor didactice, educarea copiilor, asigurarea infrastructurii pentru apă curentă, scăderea mortalităţii infantile şi sprijinirea centrelor pentru copiii orfani afectați de HIV/SIDA.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.