Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

“Ridică-te din Bancă!”, cel mai nou proiect de educație culturalã prin dans

0

Toamna în pași de dans: “Ridică-te din Bancă!”, cel mai nou proiect de educație culturalã prin dans.

”Ridică-te din bancă” este un proiect social de educație culturală prin dans, conceput de Asociația Secția de Coregrafie și realizat în parteneriat cu Liceul de Coregrafie “Floria Capsali”. Misiunea este de a promova cultura prin dans în rândul tinerilor, prin ateliere, spectacole și discuții în școli, în paralel cu formarea profesională a cadrelor didactice și a elevilor Liceului de Coregrafie ”Floria Capsali”.

Cartierul de Dans

Printre activitățile proiectului se numără:

  • cursuri gratuite de dans contemporan pentru profesioniști și amatori
  • producția și prezentarea unui spectacolul de dans realizat de coregrafa Nina Dipla și trupa de muzică Temple Invisible
  • cursuri de formare profesională pentru profesorii și elevii Liceului “Floria Capsali” coordonate de profesoara Nina Dipla, ședințe de consiliere în carieră pentru elevii liceului
  • activități de documentare și cercetare artistică – sedințe foto, filmări, chestionare.

Proiectul se va desfășura în două etape:

22 – 27 septembrie

Coregrafa Nina Dipla va susține în cadrul Liceului de Coregrafie Floria Capsali, un atelier de dans contemporan ce se va finaliza cu un spectacol.

29 septembrie – 10 octombrie

Cartierul de Dans va prezenta în cadrul liceelelor partenere spectacolul realizat de coregrafa Nina Dipla împreună cu elevii Liceului de Coregrafie și trupa muzicală Temple Invisible și va organiza atelierele de dans contemporan și improvizație conduse de Sandra Mavhima.

Elevii se pot înscrie la adresa cartieruldedans@gmail.com după cum urmează:

  • elevii Liceului de Coregrafie “Floria Capsali” vor trimite un e-mail în care vor specifica dacă optează numai pentru participarea la atelierul de dans contemporan al coregrafei Nina Dipla sau doresc să participe și la audiția pentru spectacol. Alăturat vor trece vârsta, clasa, numărul de telefon și profesorul principal de dans clasic sau dans contemporan.
  • elevii liceelor partenere vor trimite un e-mail în care vor specifica numele, vârsta, clasa și numărul de telefon.

Locurile sunt limitate.

Proiectul este organizat de Sandra Mavhima prin Asociația Secția de Coregrafie. PR: Roxana Marin (Dans Cult). Coregraf: Nina Dipla (Franța). Muzicieni: Temple Invisible. Partener: Liceul de Coregrafie “Floria Capsali”București. Finanțator:  ARCUB prin programul ”BUCUREȘTI 555”

Informații despre cei implicați în proiect

Nina Dipla (Franța), coregraf și profesor de dans

Nina Dipla

Formată la Școala Națională de dans Rosella Hightower din Cannes cât și la Folkwang Hochschule din Essen (Pina Bausch), Nina Dipla a fost membru a studioului de dans Folkwang (Essen) unde a lucrat printre altele cu Pina Bausch în cadru creației Le sacre du printemps.

Încă din 1999 colaborează ca interpretă cu diverși coregrafi, compozitori și regizori.

Deține un certificat pentru predarea dansului contemporan și oferă stagii de coregrafie în Franța și în străinătate. Este invitată în calitate de coregraf și pedagog de către Conservatorul de Artă Dramatică din Montpellier și lucrează în mod regulat cu Ateliers de Paris – Carolyn Carlson, iar in 2010 și 2012 a fost invitată de către Centrul Național de Coregrafie din Roubaix pentru a crea o lucrare cu 16 dansatori.

Inspirată de învățământul lui Folkwang Hochschule și al Pinei Bausch, metoda Ninei Dipla se concentrează pe greutatea, energia, respirația și calitatea mișcării. Simplicitatea, modul de a folosi spațiul, cercetarea fluidității și armoniei sunt axele principale ale lucrărilor ei. A fi autentic și în momentul de față, a face parte din spațiu, dar fără te lăsa influentat de cei din jur, a fi în primul rând atent la propriu corpul și la necesitățile sale, sunt principiile sale de lucru.

Sandra Mavhima, coregraf și profesor de dans

Sandra Mavhima

Este directorul artistic al companiei de producție de dans X și 0 Dance Project, directorul Concursului Național de Coregrafie ALT, co-fondator al Revistei online ADN și al programului Cartierul de Dans.

Absolventă a Liceului de Coregrafie “Floria Capsali” și a Universității Naționale de Artă – Facultatea Istoria Artei, licențiată în coregrafie și masterantă în Artele Spectacolului la Universitatea Națională de Teatru I.L.Caragiale, Sandra a colaborat cu instituții precum Centrul Național al Dansului, Teatrul Național, Teatrul Bulandra, Teatrul Mic, Teatrul de Opereta “I. Dacian”, Circul Globus, galeriile de artă Atelier 030202  și Allegra Nomad, a realizat coregrafii pentru companii și artiști precum Disney, JTI, Unilever, Canon, Fiat, Ericsson, UPC, ELLE, P&G, Redd’s, Toshiba, Dorna, Morandi, Antonia, Sophia, The Marker, Anggun, ș.a.

În calitate de profesor a susținut ateliere de dans pentru dansatori profesioniști și amatori, cursuri pentru studenții secțiilor de coregrafie ai Universității de Teatru și elevii Liceului de Coregrafie, Sava și Jean Monet, a fost profesorul și coregraful emisiunii “Be a Disney Channel Star” și al corului de copii Sunetul Muzicii, rezulatatele sale fiind recompensate de Ministerului Educației cu Diplome de Excelență sau de Onoare, premii în cadrul olimpiadelor naționale de coregrafie sau concursurilor de muzică.

Cu o pregatire de bază în baletul clasic, perfecționată prin tehnici de dans contemporan, jazz, street dance, arte marțiale, gimnastică și teatru, Sandra a reprezentat România în Liban la Jocurile Francofoniei, în Tailanda la Festivalul Internațional de dans de la Bangkok, în Suedia la Eurovision și în China la World Expo Shanghai.

Fie că este vorba de activitatea artistică sau de management cultural, Sandra a reușit să se impună ca unul dintre cei mai incitanți artiști români cu proiecte ce sparg granițele dintre coregrafie, film, regie și jurnalism.

Printre cele mai de seamă lucrări se numără spectacolele de dans contemporan “Căderea Evei”, “Dor”  și “Invisible Twin”, spectacolul de teatrul “Furtuna” în regia Catalinei Buzoianu și scurt metrajul “Collective Identity”, selecționat de Essential Dance Film – TenduTv pentru colecția din 2012 a celor mai reprezentative filme de dans din lume și prezentat în cadrul festivalelor Bucharest International Experimental Film Festival, NEXT Film și ShortsUp.

Temple Invisible

Printre noile voci remarcabile și originale ale scenei electro românești, Temple Invisible aduce un sound inovator, experimental și totodată pretabil pentru dans și performance. Primul lor single, “Disappearance”, a fost preluat și elogiat de către cele mai influente bloguri și site-uri muzicale internaționale. Au concertat în circuitul cluburilor bucureștene și pe scena principală a festivalului Electric Castle”.  În această toamnă, vor lansa primul EP, o colecție de șase piese care acomodează rutine de trip-hop, glitch și IDM, cu sunete concrete”, structuri neconvenționale sau beat-uri decompuse.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.