Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Rezultatele studiului „Afectiuni oncologice feminine in Romania”

0

Cancerul de san reprezinta principala cauza de deces prin cancer in randul femeilor, dar 98% dintre femeile diagnosticate cu cancer de san incipient traiesc cel putin inca 5 ani.
Cancerul de col uterin este a 4-a cea mai intalnita forma de cancer in randul femeilor, rata de vindecare in cazul bolii descoperite in faza incipienta fiind de 93%.
Cancerul ovarian ocupa al 7-lea loc in clasamentul celor mai intalnite tipuri de cancer in randul femeilor, iar 45% dintre femei supravietuiesc la 5 ani de la diagnosticare.

Coalitia pentru Sanatatea Femeii_infografic

Toate acestea sunt informatii cuprinse in prima parte a studiului „Afectiuni oncologice feminine in Romania”, cea mai ampla cercetare privind impactul cancerului de col uterin, cancerului ovarian si a celui de san in tara noastra. Studiul este realizat de Coalitia pentru Sanatatea Femeii, un parteneriat strategic intre ONG-uri, profesionisti din sistemul medical si toti cei interesati in a promova importanta educatiei si preventiei in ceea ce privește cancerul de col uterin, ovarian și de san.

Pentru a contura o imagine cat mai clara a situatiei cu care se confrunta pacientele si sistemul medical in relatia cu aceste trei boli, au fost centralizate date cu privire la incidenta, prevalenta si mortalitatea asociata acestora, precum si informatii cu privire la programele de preventie, screening, diagnosticare precoce si tratament din Romania. De asemenea, a fost analizata perspectiva medicilor de familie si a ginecologilor cu privire la programele de screening, precum si la provocarile legate de managementul cancerului de col uterin, cancerului ovarian si a celui de san.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.