Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Rezultatele campaniilor „Orașe Curate” la inceput de noiembrie

0

Pe parcursul lunii octombrie 2017, „Orașe Curate”, campania națională ECOTIC dedicată colectării electricelor și electronicelor uzate din mediul urban, a luat startul în mai multe localități: Baia de Arieș, Vaslui, Iași, Comănești, Otopeni și Borșa. Campania a încurajat locuitorii celor șase orașe să vină și să predea corect echipamentele electrice și electronice uzate la centrele de colectare locale. Din cele șase localități s-au colectat peste 10 tone de deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE).

Organizația ECOTIC, în parteneriat cu autoritățile și companiile de salubritate locale, continuă, de-a lungul anului 2017, campania națională „Orașe Curate”. După ce a trecut prin Botoșani, Filiași, Târgu Mureș, Dorohoi, Brăila, Piatra Neamț, Galați, Bragadiru, Motru Rădăuți, Timișoara, Ploiești, Cluj-Napoca, pe parcursul lunii octombrie 2017, locuitorii din Borșa, Otopeni, Comănești, Vaslui, Iași și Baia de Arieș au fost informați și încurajați să devină conștienți de problema deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și de necesitatea de a le preda corect spre reciclare.

Astfel, în perioada campaniei, orice locuitor al celor șase orașe care a predat un deșeu de minim 5/10kg cumulate la punctele de colectare locale, a primit un premiu instant. Punctele de colectare au fost amplasate în zone anunțate din timp către populație, prin intermediul materialelor de comunicare.

La final de campanie, cele șase orașe au raportat un total de aproximativ 10.300 kg DEEE colectate, astfel:

–          Borsa – 2 tone DEEE

–          Otopeni –  2 tone DEEE

–          Comanesti – 2 tone DEEE

–          Vaslui – 1,3 tone DEEE

–          Iasi – 2 tone DEEE

–          Baia de Aries – 1 tona DEEE

Campaniile din Borșa, Otopeni, Comănești, Vaslui, Iași și Baia de Arieș au continuat, în anul 2017, programul național „Orașe Curate”, un program itinerant al Organizației ECOTIC, dedicat colectării DEEE în mediul urban.

Pentru mai multe detalii: www.ecotic.ro.

\Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 600 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 100.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 10 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii gasiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.