Retreat de Mindfulness – Trăieşte o viaţă echilibrată şi fericită

0

Retreat de Mindfulness – Trăieşte o viaţă echilibrată şi fericită

22 – 25 mai 2014, Sat Șimon, jud. Brașov

 

Organizatori: Centrul Seeds for Happiness și Mindfulness Institute

Despre Mindfulness: Mindfulness reprezintă capacitatea de a fi atenţi şi prezenţi în mod deplin şi de a observa fără judecată ceea ce simţim şi gândim în fiecare moment, respectiv în Prezent.

Cultivarea atenției conștiente, a calmului, răbdării și a compasiunii ne oferă un mod nou de a ne trăi viața şi de a fi mai fericiți, trăind cu adevărat “aici şi acum”. Înțelepciunea și înțelegerea pe care le putem experimenta prin această practică ne permite să găsim şi să ne mentinem echilibrul interior, iubirea şi libertatea, devenind în timp mai puţin dependenţi de ciclurile schimbătoare ale vieții.

Practica mindfulness ne arată drumul spre eliberarea de condiționările în care ne desfășurăm în mod obişnuit activitățile și ne ajută să abordăm viața într-un mod relaxat şi plin de sens.

Descrierea programului: Retreatul de mindfulness se adresează atât celor care au mai practicat meditaţia, cât și celor care vor să experimenteze şi să afle mai multe despre această practică.  Programul este gândit astfel încât fiecare participant să obțină beneficii optime, adaptate contextului său de viaţă.

În fiecare zi vor avea loc meditații ghidate şi vor fi prelegeri pe tema meditației și a atenției conștiente (mindfulness), cu exemple practice despre modalitățile prin care acestea pot fi integrate în viața de zi cu zi. În plus, vor avea loc întâlniri individuale şi de grup cu instructorul, pentru împărtășirea experienței și primirea instrucţiunilor necesare.

Înscriere şi plată: Înscrierea se poate face până pe data de 16 mai 2014 și este valabilă odată cu plata integrală a costurilor de cazare și masă. Plata se poate face prin bancă sau cash la sediul Centrului Seeds for Happiness pana pe data de 16 mai, cel tarziu.

Costul: Cazare (3 nopți) + masă (mic dejun, prânz și cina pe toată perioada) =  620 ron. Aceasta sumă acoperă doar costul cazării si mesei, nefiind percepută nicio taxă de participare.

Transportul nu este inclus.

Detalii suplimentare despre program: Pentru susținerea practicii mindfulness şi pentru a oferi participanţilor condiţii optime pentru aprofundarea stării de atenție conştientă, retreatul se va desfăşura în linişte totală, excepţie făcând discuţiile de grup sau cele individuale facilitate de instructor. Programul este conceput pentru a crește starea internă și externă de liniște, care să faciliteze şi să susţină practica individuală şi de grup.

Locație: Retreat-ul are loc la Conacul Boieresc din satul Șimon, jud. Brașov (zona Bran-Moeciu). Este un hotel nou, amenajat elegant, într-o zonă superbă, înconjurată de munți și pădure de brad și foioase.

Despre YONATHAN DOMINITZ:
Yonathan Dominitz este profesor de meditație și mindfulness. Practică meditaţia Vipassana din 1997. De-a lungul timpului a participat la numeroase retreat-uri în Asia, Europa şi Israel. Începând din anul 2002 predă meditaţia la cursuri şi în retreat-uri de lungă durată în Israel, pentru persoanele interesate, celor din cadrul organizaţiilor profesionale, pentru bolnavi de cancer şi persoane cu probleme diverse de sănătate. Este unul dintre liderii centrului de meditație Tovana – cel mai mare centru de Vipassana din Israel.

Stilul său este unul direct şi deschis, cu focus pe integrarea învăţăturii în viaţa modernă de zi cu zi a fiecăruia. În tot ceea ce face, este inspirat de învăţăturile lui Buddha şi de cele ale maeştrilor săi Christopher Titmuss, Charles Genoud şi Jack Kornfield.

În paralel, Yonathan este un consultant de mare succes şi fondatorul Mindscapes, prin care predă cursuri de creativitate mai multor companii din lume, inclusiv unor mari agenţii de publicitate din România, printre care: Leo Burnett, McCann Erickson, DDB, BBDO, Grey, Ogilvy and Mather Europe, Lowe Thailand, Publicis, Google Corporation, Intel Asia-Pacific, Nestle Rusia, Eurobank EFG Serbia. În prezent locuieşte în Tel Aviv, este căsătorit şi are doi copii.

Detalii de contact pentru înscrierea la program:

Centrul Seeds for Happiness

www.seedsforhappiness.ro

www.mindin.ro

yonathan-retreat-varianta-2

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.