Rețetă românească: Taci și înghite :)

0

Reţeta face parte din a 2-a ediție a programului de educaţie culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii”, program derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications, în perioada februarie – decembrie 2015. În luna martie promovăm bucătăria românească fusion iar restaurantul partener al proiectului este Symphony Romanian Fusion.

Reţeta românească ”Taci și înghite” a fost oferită şi preparată de Symphony Romanian Fusion şi poate fi degustată zilnic la restaurantul cu specific românesc din Str. Mihai Eminescu, nr. 188, Sector 2, București.

Symphony II reteta-38

Ingrediente

  • l      mălai – 1 kg.
  • l      unt – 250 g.
  • l      lapte – 2l
  • l      cașcaval afumat – 300 g.
  • l      brânză de burduf – 300 g.
  • l      cârnăciori – 500 g.
  • l      ouă – 6 buc.
  • l      mozarella – 300 g.
  • l      smântână – 900 ml.

Mod de preparare

Se fierbe mălaiul în lapte, astfel: se pune laptele la fiert și se adaugă treptat mălaiul, amestecând încontinuu ca să nu se afume. Se adaugă un pachet cu unt.

Între timp se prăjesc cârnăciorii cu cașcaval și cartofii, tăiați felii.

Se ia de pe foc ceaunul cu mămăligă fiartă în lapte și se răstoarnă ¾ din mămăligă într-un castron. Peste mămăliga rămasă în ceaun se pune brânză de burduf fărâmițată și cașcaval ras pe răzătoarea mare, apoi se adaugă cârnăciorii și cartofii prăjiți. Se sparg două ouă pentru a se închega straturile și se unge totul cu un strat de smântână.

Se pregătesc încă 2 straturi de mămăligă, peste fiecare adăugându-se cașcaval, brânză rasă,  cârnăciori, cartofi prăjiți, ouă și smântână.

Se încheie cu un strat de mămăligă, se netezește bine și se pune ceaunul în cuptor până ce se rumenește mămăliga.

Se răstoarnă ceaunul într-o tavă, se rade cașcaval deasupra și se mai lasă câteva minute la cuptor, până se topește și se rumenește cașcavalul.

Mod de servire

Se taie felii (ca pe tort) și se servește cu un pahar de vin roșu.

Restaurantul Gazda

Restaurantul Symphony Romanian Fusion este o afacere de familie, fiind o îmbinare a gusturilor a trei generatii de români. Cu o suprafață de 120 mp și o terasă de 55 mp, Restaurantul Symphony a fost gândit pentru a deservi o gamă variată de evenimente, de la organizare de petreceri tematice, până la cele cultural artistice, prin mici schimbari de design și funcționalitate. Pentru familiile cu copii, restaurantul a pregătit un loc de joacă unde copiii pot fi lăsați sub supraveghere video.

Despre program

Programul de educaţie de educaţie culinară ”50 de săptămâni în bucătăriile lumii” a  fost iniţiat în ianuarie 2014 de agenţia Russenart Comunications și se află la a 2-a ediție.

Programul este derulat în perioada ianuarie 2014 – decembrie 2015 cu sprijinul a 82 de parteneri media (televiziuni, publicaţii tipărite şi online, bloguri): Agro TV, Amelie.ro, Absolut TV, Autentic Promotion, Arta de a trai sanatos, BotosaniLife.RO, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Cazino Magazine, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, CityBest, Coolinaria, deBanat.ro, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastromag, Gastro Media, Gatitul.ro, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, iasifun.ro, Imaginea mea, InfoestInfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, La Bucatarie, Lugoj Online, Marya, Magazin Salajean, Monitorul de Botosani, metropotam.ro, Mujer, Monitorul de Galati, Online Sudent, Orasul Suceava, Papa bun, Pap Tot, Radio Fix Botosani, Realitatea.net, ReplicaVedetelor.ro, resita.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania gateste, Romania pozitiva, Satmareanul.net, Secretele Florilor, Senso TV, Somes TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Universul Argesean, Vacante la tara, Viata Buzaului, Woman TV, WorldWide Romania, Ziarul Actualitatea, Ziarul de Iasi.

Pentru detalii referitoare la proiect şi mai multe informaţii accesaţi blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com sau pagina de Facebook www.facebook.com/50desaptamaniinbucatariilelumii.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează