Rețetă muntenească: Roșii umplute cu carne de pasăre

0

Reţeta face parte din a doua ediție a programului de educație culinară “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Gold Maya și Heinner. În noiembrie, Celebration Garden este restaurantul partener al proiectului.

Reteta Roșii umplute cu carne de pasăre este folosită în Muntenia și preparată la restaurantul cu specific românesc Casa Oprescu, în cadrul Campaniei ”Descoperă tradițiile culinare românești!”.

_SMA4190

Ingrediente:

  • 500 g. carne de pasăre,
  • 200 g. ceapă,
  • 100 g. untură Ferma noastră
  • 2 ouă,
  • sare,
  • piper,
  • 12 roșii de mărimi apropiate,
  • 600 g. sos de roșii Ferma noastră
  • 100 g. smântâna
  • o felie de pâine din făină albă Gold Maya BL00.

Mod de preparare

Rosiile se decupează și li se scoate miezul, apoi se așează tăietura in jos ca să se scurgă.

Se umple fiecare roșie cu compoziția preparată conform rețetei de mai jos și se aseaza intr-o tavă unsă cu ulei.

Se introduc in cuptor, la foc potrivit și se țin până se rumenesc pe deasupra.

Mod de preparare umplutură

Carnea de pasăre taiată în bucăți mici se călește puțin în untură Ferma noastră împreună cu ceapa tăiată mărunt. După ce se răcește, se trece prin mașina de tocat Heinner.

Se adaugă sare, piper măcinat, ouă, o felie de pâine din faină Gold Maya, inmuiată in lapte si se amestecă totul bine.

Mod de servire

Se servesc cu sos tomat Ferma noastră (în care se poate adăuga miezul de la roșiile scobite). Sosul se mai fierbe cu miezul de rosii 15-20 minute, după care se strecoară. La masă se servește fie sosul separat, fie turnat peste roșii impreună cu smântâna.

Despre parteneri

Derularea activităților din cadrul celei de-a doua ediții a Campaniei “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!” se realizează cu sprijinul brandului de morărit Gold Maya și al brandului de electrocasnice Heinner.

Prezent pe piața din România din anul 2000, brandul Gold Maya înglobează toate calitățile și valorile unui brand de morărit premium sub o etichetă tradițională. Folosind cereale atent selecționate și procesate la cele mai înalte standarde de calitate, Gold Maya oferă făină de mălai grișat precum și făină de grâu BL 00, BL 55 și BL 65.  Cu făina Gold Maya se pot pregăti retete diferite de pâine, cozonac sau diferite sortimente de prăjituri.

Brandul Heinner cuprinde o gamă completă de electrocasnice, care vine în întâmpinarea nevoilor cotidiene din orice casă, sincronizând cerințele tehnologice cu confortul clientilor. Produsele se caracterizează prin design compact și ergonomic, completat de funcții multiple pentru ușurință, eficiență și confort în utilizare.  Brandul Heinner este importat și distribuit de către Network One Distribution.

Despre Casa Oprescu

Deschisă în 2011 din dorinta de a readuce la viață vechile preparate românești tradiționale, de a reînsufleți rețetele pescărești ale lipovenilor și a crea un concept de reântoarcere la rădăcini, Casa Oprescu se mândrește cu una dintre cele mai frumoase locații. Așezată la poalele dealului din parcul Tineretului, restaurantul Casa Oprescu te invită la ore de relaxare cu întreaga familie, la prânzuri de afaceri în mijlocul naturii ori în saloanele decorate cu elemente specific tradiționale, unde iți poți sărbătorii și evenimentele dragi, permițându-ți accesul la redescoperirea zestrei naționale. 

Despre programul de educație culinară

Campania “Descoperă tradițiile culinare românești” este a doua ediție a programului de educație culinară derulat de agenția Russenart Comunications în parteneriat cu brandul Gold Maya și Heinner, în perioada ianuarie – decembrie 2014.

În 2014 programul educațional este sprijinit de 84 de parteneri media (televiziuni, publicații tipărite și online, bloguri): Agro TV, Amelie.ro, Absolut TV, Arta de a trai sanatos, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, BotosaniLife.RO, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Cazino Magazine, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, CityBest, Coolinaria, deBanat.ro, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, Dicto Simpliciter, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastromag, Gastro Media, Gatitul.ro, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, iasifun.ro, Imaginea mea, InfoestInfoAliment, inoras.ro, Istoria Banatului, jurnaldebucuresti.com, La Bucatarie, Lugoj Online, Marya, Magazin Salajean, Monitorul de Botosani, metropotam.ro, Mujer, Monitorul de Galati, Online Sudent, Orasul Suceava, Papa bun, Pap Tot, Radio Fix Botosani, Realitatea.net, ReplicaVedetelor.ro, resita.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania gatesteRomania libera, Romania pozitiva, Secretele florilor, Satmareanul.net, Senso TV, Somes TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Universul Argesean,  Vacante la tara, Viata Buzaului, Woman TV, WorldWide Romania, Ziarul Actualitatea, Ziarul de Iasi.

Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe site-ul www.traditiiculinareromanesti.ro, pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com și pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează