Reţetă: Ensalada de Nopales (Salată de Nopal)

0

Reteta face parte din programul de educație culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii” derulat de agenția de relații publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis și Restaurantul El Torito.

Reteta mexicană a fost oferită și preparată de Restaurantul El Torito și poate fi degustată zilnic, în cadrul restaurantului din Str. Iancu Căpitanu nr.30, sector 2, București.

Ingrediente:

  • 1250 g. nopales (cactus)
  • 50 g. ceapa rosie
  • 30 g. coriandru verde
  • 100 g. rosii
  • 50 g. porumb dulce
  • ulei Arpis de măsline sau de porumb
  • 1 lime

Mod de preparare:

Inainte de a fi preparat, nopales-ul (o specie de cactus comestibil) trebuie trecut printr-un jet de apă rece pentru a înlătura excesul de suc în care a stat la marinat, apoi se taie felii de aproximativ 1.5 cm (sau poate fi tocat cubulețe, dupa preferință).

Ceapa se toacă mărunt, dar îndeajuns de mare încât să se distingă culoarea roșie a cepei; la fel se procedează și cu rosiile.

Spre final se adaugă și boabele de porumb dulce, fiert.

La sfârșit se asezonează cu sare, piper, un strop de ulei de măsline sau de porumb Arpis și cu 1/2 legatură de coriandru proaspat(un ingredient nelipsit din bucataria mexicana!).

11

Partenerul principal

Partenerul principal al programului de educație culinară ”50 de săptămâni în bucătăriile lumii” este brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conține făină de mălai, făină din grâu, gris, otet balsamic, ulei de porumb, ulei de măsline etc.

Restaurantul Gazdă

În martie, programul de educație culinară este sprijinit de restaurantul mexican El Torito.

El Torito este un restaurant mexican inconfundabil, liniile rustice și elementele de design foarte colorate, îți transmit un sentiment de legătură între civilizație și natură.

Pereții sunt o explozie de culori calde și vesele, decorați cu tablourile de un optimism pitoresc al faimosului pictor mexican, Diego Rivera și lămpi în formă de soare.

Toate aceste elemete, la care se adauga sombreros, ritmurile incitante a muzicii mexicane si mirosul devastator de delicios al mancarurilor, fac din restaurantul El Torito un loc perfect pentru o iesire cu prietenii sau colegii de birou la un shot de tequila.

Meniul restaurantului este un adevarat carnaval de culori, arome, gusturi și texturi. Fiesta gastronomică poate începe cu un platou de nachos cu salsa și guacamole pentru a intra în spiritul petrecerii, urmată de o varietate de burritos, taquitos, fajitas, tacos și griluri mexicane.

Programul de educație de educație culinară ”50 de săptămâni în bucătăriile lumii” este inițiat de agenţia Russenart Comunications în parteneriat cu Arpis.

Programul va fi derulat în perioada ianuarie – decembrie 2014 cu sprijinul a 75 de parteneri media (televiziuni, publicații tipărite și online, bloguri): Agro TV, Amelie.ro, Absolut TV, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, CityBest, Coolinaria, deBanat.ro, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastromag, Gastro Media, Gatitul.ro, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, iasifun.ro, Imaginea mea, InfoestInfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, La Bucatarie, Lugoj Online, Magazin Salajean, Monitorul de Botosani, metropotam.ro, Mujer, Monitorul de Galati, Online Sudent, Orasul Suceava, Papa bun, Pap Tot, Radio Fix Botosani, ReplicaVedetelor.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Satmareanul.net, Senso TV, Somes TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, Viata Buzaului, Woman TV, WorldWide Romania, Ziarul Actualitatea, Ziarul de Iasi.

Pentru detalii referitoare la proiect şi mai multe informaţii accesaţi www.russenart.ro sau blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează