Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Reteaua „GROUP4YOUTH”

0

In continuarea proiectului LASATI-MA SA INVAT!, Fundatia Mereu Aproape doreste sa puna bazele Retelei GROUP4YOUTH.

Obiectivul acestui proiect este de a crea oportunitatea ca organizatiile si institutiile locale ce se implica activ in comunitatile din care fac parte, in beneficiul copiilor si al tinerilor, sa beneficieze de suport si consiliere precum si promovarea initiativelor lor.

Fundatia Mereu Aproape isi asuma rolul de mentor si facilitator al interactiunii dintre actorii din comunitati, publicul larg si potentialii sustinatori.

Misiunea retelei este de a sprijini, facilita si incuraja dezvoltarea de actiuni si proiecte care sa vizeze imbunatatirea accesului copiilor si tinerilor la servicii educativ – culturale, cresterea gradului de implicare civica a acestora, precum si stimularea initiativelor tinerilor.

Ca obiective, avem in vedere:

–   promovarea modelelor de bune practici si facilitarea schimbului de experienta si a cooperarii intre membrii retelei.

–   atragerea sustinerii publice si sensibilizarea unor actori cheie asupra problematicii copiilor si tinerilor (institutii publice si private, mass-media).

Pentru a sprijini crearea şi dezvoltarea retelei, ne propunem:

–   realizarea si distribuirea unei brosuri de bune practici in lucrul cu copii si tineri;

–  realizarea si distribuirea unui ghid de activitati pentru copii si tineri;

–   organizarea de schimburi de experienta intre organizatiile din retea;

–  dezvoltarea unei sectiuni speciale pe site-ul www.fundatiamereuaproape.ro dedicata publicarii de informatii pentru si despre membrii retelei si activitatile derulate in cadrul acesteia;

– dezvoltarea unui blog al copiilor  – care va găzdui informatii pentru si despre copiii beneficiari in cadrul activitatilor defasurate de membrii din retea;

–  organizarea unui grup de initiativa (format din cate un reprezentant al fiecarui membru) ce va avea rolul de a propune si sustine actiuni, proiecte, initiative legislative, precum si initiativele de promovare a drepturilor copiilor si tinerilor propuse de membrii retelei precum si facilitarea elaborării strategiei de dezvoltare a retelei;

– organizarea de conferinte nationale şi seminarii regionale la care vor fi invitati sa participe si actori cheie si in care vor fi prezentate modelele de bune practici in domeniu, lucrarile realizate, strategia si planurile de dezvoltare a retelei.

Grupul tinta vizat:

–          ONG-uri si institutiile publice romane care furnizează servicii pentru copii si tineri (scoli, biblioteci, centre sociale si culturale, etc) cu exceptia celor apartinand organizatiilor religioase;

–          Pentru prima etapa vor fi selectate 15 unitati la nivel national.

group4youth2De ce sa te inscrii in retea?

Promovare, cooperare, informare, dezvoltare, finantare, advocacy

Pentru înscrierea în retea, va rugam descarcati formularul special de inscriere (disponibil pe site-ul www.fundatiamereuaproape.ro), completati-l si trimiteti-l pe adresa ciprian@fundatiamereuaproape.ro până la data de 15 februarie 2014.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.