Reteaua „GROUP4YOUTH”

0

In continuarea proiectului LASATI-MA SA INVAT!, Fundatia Mereu Aproape doreste sa puna bazele Retelei GROUP4YOUTH.

Obiectivul acestui proiect este de a crea oportunitatea ca organizatiile si institutiile locale ce se implica activ in comunitatile din care fac parte, in beneficiul copiilor si al tinerilor, sa beneficieze de suport si consiliere precum si promovarea initiativelor lor.

Fundatia Mereu Aproape isi asuma rolul de mentor si facilitator al interactiunii dintre actorii din comunitati, publicul larg si potentialii sustinatori.

Misiunea retelei este de a sprijini, facilita si incuraja dezvoltarea de actiuni si proiecte care sa vizeze imbunatatirea accesului copiilor si tinerilor la servicii educativ – culturale, cresterea gradului de implicare civica a acestora, precum si stimularea initiativelor tinerilor.

Ca obiective, avem in vedere:

–   promovarea modelelor de bune practici si facilitarea schimbului de experienta si a cooperarii intre membrii retelei.

–   atragerea sustinerii publice si sensibilizarea unor actori cheie asupra problematicii copiilor si tinerilor (institutii publice si private, mass-media).

Pentru a sprijini crearea şi dezvoltarea retelei, ne propunem:

–   realizarea si distribuirea unei brosuri de bune practici in lucrul cu copii si tineri;

–  realizarea si distribuirea unui ghid de activitati pentru copii si tineri;

–   organizarea de schimburi de experienta intre organizatiile din retea;

–  dezvoltarea unei sectiuni speciale pe site-ul www.fundatiamereuaproape.ro dedicata publicarii de informatii pentru si despre membrii retelei si activitatile derulate in cadrul acesteia;

– dezvoltarea unui blog al copiilor  – care va găzdui informatii pentru si despre copiii beneficiari in cadrul activitatilor defasurate de membrii din retea;

–  organizarea unui grup de initiativa (format din cate un reprezentant al fiecarui membru) ce va avea rolul de a propune si sustine actiuni, proiecte, initiative legislative, precum si initiativele de promovare a drepturilor copiilor si tinerilor propuse de membrii retelei precum si facilitarea elaborării strategiei de dezvoltare a retelei;

– organizarea de conferinte nationale şi seminarii regionale la care vor fi invitati sa participe si actori cheie si in care vor fi prezentate modelele de bune practici in domeniu, lucrarile realizate, strategia si planurile de dezvoltare a retelei.

Grupul tinta vizat:

–          ONG-uri si institutiile publice romane care furnizează servicii pentru copii si tineri (scoli, biblioteci, centre sociale si culturale, etc) cu exceptia celor apartinand organizatiilor religioase;

–          Pentru prima etapa vor fi selectate 15 unitati la nivel national.

group4youth2De ce sa te inscrii in retea?

Promovare, cooperare, informare, dezvoltare, finantare, advocacy

Pentru înscrierea în retea, va rugam descarcati formularul special de inscriere (disponibil pe site-ul www.fundatiamereuaproape.ro), completati-l si trimiteti-l pe adresa ciprian@fundatiamereuaproape.ro până la data de 15 februarie 2014.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează