Retea de centre complexe de incluziune sociala

0

Fundatia Estuar, in parteneriat cu Fundatia Comber Irlanda si Fundatia Motivation Romania anunta incheierea proiectului Retea de Centre Complexe de incluziune Sociala, contract de finantare POSDRU/96/6.2/S/63660 – Proiect co-finantat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 – Investeste in oameni!

Informatii despre proiect

Data de incepere a proiectului a fost 01.06.2010 iar data de inchidere a proiectului este 30.06.2013. Asistenta financiara nerambursabila solicitata 11.918.192,00 ron. Valoarea totala a proiectului este de 12.834.788,00 ron.

Obiectivul proiectului a fost  infiintarea si dezvoltarea unei retele de servicii comunitare complexe de consiliere, pregatire practica si orientare profesionala dedicata tinerilor si adultilor cu probleme de sanatate mintala pentru facilitarea accesului acestora pe piata libera a muncii.

Proiectul “Retea de centre complexe de incluziune sociala”, a avut urmatoarele rezultate pe perioada desfasurarii sale: 1 Centru Complex de Incluziune Sociala nou creat in Giurgiu, acreditat de Agentia Nationala pentru Plati si Prestatii Sociale ca furnizor de servicii sociale; 4 Centre Complexe de Incluziune Sociala, reamenajate, adaptate nevoilor grupului tinta; 250 de tineri si adulti cu probleme de sanatate mintala au fost evaluati initial; 250 de rapoarte de evaluari initiale realizate; derularea a 6 servicii de specialitate (consiliere psihologica, psihiatrica, juridica, motivationala, vocationala, sociala, ocupationala), 1 cercetare psihologica longitudinala realizata de specialistii in domeniu,etc.

Finalizarea proiectului “Retea de centre complexe de incluziune sociala” se face in cadrul conferintei de presa cu tema Sănătatea mintală – de la dezinstituționalizare la incluziunecare va avea loc in data de 10 iunie 2013 in cadrul Universitatii din Bucuresti, la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Amfiteatrul Stanciu Stoian incepand cu ora 14:00.

Evenimentul isi propune sa prezinte “Cercetarea psihologica longitudinala privind calitatea vietii,     simptomatologia, functionarea globala si abilitatile de viata independenta ale persoanelor adulte cu probleme de sanatate mintala, in contextul frecventarii serviciilor sociale specializate oferite de catre Fundatia Estuar.” 

 estuar comber si motivation

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează