Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Resurse GRATUITE online pentru profesori

1

Şcoala Altfel poate fi tot timpul anului! Fundaţia Noi Orizonturi, sprijinită de Telekom Romania, a pus la dispoziţia şcolilor din România o bază de date online cu activităţi ce pot fi folosite pe tot parcursul anului, la orele de dirigenţie sau la orele normale de curs, nu doar în timpul Săptămânii Altfel.

Resurse educationale online pentru profesori

Activităţile necesită 0 sau foarte puţine resurse materiale şi îi ajută pe profesori să îşi completeze programul cu jocuri educative, pe temele: „Învaţă să înveţi!”, „Luarea deciziilor” şi „Managementul timpului”. Propunerile de activităţi acoperă 6-8 ore de lucru cu elevii şi pot fi accesate aici.

458 de profesori de gimnaziu şi liceu, care predau materii socio-umane, dar şi tehnice, au ales să pună în practică în Săptămâna Altfel pentru două sau chiar pentru toate cele trei teme propuse de Fundaţia Noi Orizonturi.

Fundatia Noi Orizonturi - Activitate in clasa1

„Tema propusă, Managementul Timpului, a prezentat interes, copiii făcând conexiuni în maniera proprie de gestionare a timpului, la sfârșitul activității concluzionând că nu gestionează eficient timpul. Am ales această temă pentru a răspunde unei nevoi a elevilor mei, elevi ce se află în clasa a VIII-a și este necesar să-și gestioneze eficient puținul timp care a mai rămas până la Evaluarea Națională”, a declarat Prof. Violeta Iordache – Șc. Gimnazială „N. Iorga” – Slatina, Olt

Fundatia Noi Orizonturi - Activitate in clasa2Baza de date cu activităţi online pentru profesori, accesibilă de pe computer, tabletă sau smartphone, a fost creată având ca model activităţile ce au loc în programul IMPACT al Fundaţiei Noi Orizonturi – Cluburi de elevi voluntari ce se întâlnesc săptămânal şi care, prin jocuri, poveşti şi proiecte pentru comunitate, reuşesc să dobândească noi cunoştinţe şi abilităţi, inclusiv să ia atitudine pentru a rezolva problemele din jurul lor şi pentru a-i ajuta pe ceilalţi.

„Este al patrulea an consecutiv în care punem la dispoziţia profesorilor astfel de resurse, doar că de data aceasta sub o formă foarte uşor de accesat online. Anul trecut peste 5.100 de elevi din toată ţara s-au bucurat de activiţăţile propuse de noi – jocuri şi acţiuni ce pot fi puse în practică nu doar în timpul Şcolii Altfel, ci pe toată durata anului şcolar”, spune Maria Butyka (Coordonator al Departamentului de Inovaţie şi Cercetare, Fundaţia Noi Orizonturi)

Fundatia Noi Orizonturi - Activitate in clasa3

Fundaţia Noi Orizonturi îşi propune ca până la finalul anului, peste 2.700 de profesori să folosească această bază de date online, susţinută de Telekom Romania prin intermediul platformei TeImplici.ro. Astfel, peste 30.000 de elevi se vor bucura de activităţi inedite la clasă.

Mai mult despre proiect pe: www.noi-orizonturi.ro/scoalaaltfel

Despre autor

avatar

Misiunea Fundaţiei Noi Orizonturi este de a promova modele de educaţie prin experienţă de calitate, care dezvoltă abilităţi de viaţă în rândul tinerilor, ca o strategie de dezvoltare durabilă a societăţii. Fundaţia Noi Orizonturi îşi doreşte o lume în care toţi tinerii se implică pentru binele comun al tuturor şi simt că pot face o diferenţă în societate.

Un comentariu

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.