Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Restul este dragoste” la Dimineaţa crossover

0

Radio România Cultural şi Editura Casa Radio vă propun un nou proiect radiofonic care doreşte să celebreze dragostea şi, totodată, să atragă publicul către înregistrările din marea fonotecă a Radiodifuziunii. Restul este dragoste a pornit din încercarea de a găsi limbajul corespunzător lumii contemporane, artistice şi culturale, prin care se poate dialoga pe această temă.

macheta crossover

Între 9 şi 13 februarie, emisiunea Dimineaţa crossover, de la ora 9.05,  are 10 invitaţi. Împreună dezbatem despre dragoste. Evităm limbajul superficial, inimioarele şi declaraţiile scandaloase. Căutăm o formă delicată de a vorbi despre acest fenomen, alături de regizori de teatru, actori, muzicieni, psihologi, designeri, poeţi şi scriitori. Îi ascultăm cu atenţie – pentru că filosoful Ortega Y Gasset spunea că dragostea se manifestă, în primul rând, ca atenţie faţă de celălalt. Iulia Popovici şi Radu Afrim, Corina Sabău şi Bogdan-Alexandru Stănescu, Petruţa Gheorghe, Loredana Groza şi Dragoş Bucur, Irina Iordăchescu şi Marian Pălie, Constanţa Vintilă-Ghiţulescu şi Andrei (Robin) Proca sunt cei care au acceptat invitaţia noastră.

Dragoste romantică, artistică, erotism, obiceiuri, mentalităţi, fantastic, imposibil, muzică. Cu toţii suntem influenţaţi de dragoste şi intrăm pe teritoriul celor mai ascunse forţe interioare când ne îndrăgostim, nimeni n-o să dea sfaturi despre cum să i te adresezi iubitei sau iubitului. Abordăm o temă greu de manevrat, care ne pune în dificultate, pe tărâmul căreia ne simţim vulnerabili, dar despre care credem că ar trebui să se vorbească deschis. Cu dragoste.

Din înregistrări de arhivă şi din biblioteca Editurii Casa Radio îi vom avea alături pe Camil Petrescu, Maria Tănase, Ion Minulescu, Nichita Stănescu, Mariana Marin şi Mircea Cărtărescu; la toate acestea se adaugă înregistrări realizate de etnomuzicologul Constantin Brăiloiu la nuntă, în Someş.

Restul este dragoste – un proiect Radio România Cultural şi Editura Casa Radio, între 9-13 februarie, în cadrul emisiunii Dimineaţa crossover, moderată de Maria Balabaş. Participă Daria Ghiu, redactor Editura Casa Radio şi critic de artă

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.