„Restul este dragoste” la Dimineaţa crossover

0

Radio România Cultural şi Editura Casa Radio vă propun un nou proiect radiofonic care doreşte să celebreze dragostea şi, totodată, să atragă publicul către înregistrările din marea fonotecă a Radiodifuziunii. Restul este dragoste a pornit din încercarea de a găsi limbajul corespunzător lumii contemporane, artistice şi culturale, prin care se poate dialoga pe această temă.

macheta crossover

Între 9 şi 13 februarie, emisiunea Dimineaţa crossover, de la ora 9.05,  are 10 invitaţi. Împreună dezbatem despre dragoste. Evităm limbajul superficial, inimioarele şi declaraţiile scandaloase. Căutăm o formă delicată de a vorbi despre acest fenomen, alături de regizori de teatru, actori, muzicieni, psihologi, designeri, poeţi şi scriitori. Îi ascultăm cu atenţie – pentru că filosoful Ortega Y Gasset spunea că dragostea se manifestă, în primul rând, ca atenţie faţă de celălalt. Iulia Popovici şi Radu Afrim, Corina Sabău şi Bogdan-Alexandru Stănescu, Petruţa Gheorghe, Loredana Groza şi Dragoş Bucur, Irina Iordăchescu şi Marian Pălie, Constanţa Vintilă-Ghiţulescu şi Andrei (Robin) Proca sunt cei care au acceptat invitaţia noastră.

Dragoste romantică, artistică, erotism, obiceiuri, mentalităţi, fantastic, imposibil, muzică. Cu toţii suntem influenţaţi de dragoste şi intrăm pe teritoriul celor mai ascunse forţe interioare când ne îndrăgostim, nimeni n-o să dea sfaturi despre cum să i te adresezi iubitei sau iubitului. Abordăm o temă greu de manevrat, care ne pune în dificultate, pe tărâmul căreia ne simţim vulnerabili, dar despre care credem că ar trebui să se vorbească deschis. Cu dragoste.

Din înregistrări de arhivă şi din biblioteca Editurii Casa Radio îi vom avea alături pe Camil Petrescu, Maria Tănase, Ion Minulescu, Nichita Stănescu, Mariana Marin şi Mircea Cărtărescu; la toate acestea se adaugă înregistrări realizate de etnomuzicologul Constantin Brăiloiu la nuntă, în Someş.

Restul este dragoste – un proiect Radio România Cultural şi Editura Casa Radio, între 9-13 februarie, în cadrul emisiunii Dimineaţa crossover, moderată de Maria Balabaş. Participă Daria Ghiu, redactor Editura Casa Radio şi critic de artă

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează