Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

RENT A BOX pentru mediu. Inchiriezi o cutie din plastic reciclat, salvezi un copac!

0

Cateva cifre

Potrivit unui studiu al Universitatii Yale intocmit in 2015, citat in Romania de catre Green Report, la nivel global se taie anual 15 miliarde copaci, in timp ce se planteaza doar 5 miliarde. Conform aceluiasi studiu, in 11.000 ani de civilizatie, pe Terra s-au taiat mai mult de trei trilioane de copaci.

In vara anului 2015, doi cercetatori renumiti in domeniul biologiei, Jonah Busch si Jens Engelmann, intr-un studiu pentru Center for Global Development, au realizat prognoze in ceea ce priveste viitorul sumbru al mediului. Astfel, potrivit celor doi oameni de stiinta, pana in 2050 se vor irosi 289 milioane de hectare de padure tropicala, fapt care va duce la dezechilibre in lant. Efectul va fi in domino, taierea copacilor va creste rata emisiilor de dioxid de carbon la nivel mondial cu echivalentul a 44 mii centrale pe carbune.

logorentabox

35% din volumul de copaci taiati sunt folositi in fabricarea hartiei sau al produselor de papetarie birotica. O persoana consuma anual aproximativ 320 kg hartie, din care 3/4 este irosita. Pentru a constientaza natura dezastrului, va amintim ca pentru o tona de hartie se taie aproximativ 17 arbori. Astfel, printr-un calcul simplu, observam cum doar consumul de produse din hartie de-a lungul unui an pentru trei persoane implica taierea a 51 de copaci anual.

Cutii din plastic de inchiriat, alternativa la achizitionarea ambalajelor din carton

Pornind de la aceste cifre ingrijoratoare, RENT A BOX a pus bazele unei afaceri sustenabile: inchirierea de cutii din plastic reciclat pentru depozitarea obiectelor in cursul unei mutari ca alternativa pentru cutiile din carton, care de cele mai multe ori dupa folosire sunt aruncate.

Pe de alta parte, cutiile pe care RENT A BOX le inchiriaza pentru mutari sunt produse din plastic reciclat. Intrucat v-am vorbit despre statisticile referitoare la taierea copacilor, vom echilibra situatia descriind cifrele in domeniul reciclarii plasticului. Prin reciclarea unei tone de plastic se economisesc pana la 800 tone de petrol brut. Noi consideram ca este edificator!

Principiul de functionare al serviciului este simplu: RENT A BOX livreaza cutiile la adresa clientului, acesta le tine pana despacheteaza obiectele in noua locuinta sau sediu, apoi, tot RENT A BOX preia cutiile, fara costuri de transport. La firma, echipa dezinfecteaza ambalajele din plastic reciclat si le inchiriaza din nou. Aceste cutii pot fi folosite intr-un ciclu de viata de aproximativ 500 de ori. Pe toata durata folosirii cutiilor din plastic reciclat nu se vor mai taia copaci pentru fabricarea altor cutii din carton care sa le inlocuiasca pe cele care au fost aruncate dupa folosirea lor in timpul mutarilor.

Va indemnam ca atunci cand va mutati si vreti sa cumparati ambalaje din carton sa va aruncati o privire in jur si sa luati in calcul efectele fiecarei de cutii din carton pe care o aruncati. Inchiriati cutii din plastic reciclat RENT A BOX si puteti salva un copac!

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.