Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

RENASIS premiază articolele care tratează cu respect cauzele sociale ale sărăciei

0

RENASIS anunță cu emoție rezultatele competiției Premiul Jurnalistic „Cu onestitate despre sărăcie”, editia 2019-2020, proiect Journalism Prize Goes International [Premiul Jurnalistic devine international]. În cadrul celei de a treia ediții a proiectului în România s-au înscris in concurs un număr total de 15 contribuții/materiale jurnalistice care documentează cauze sociale ale sărăciei pentru cele patru categorii: TV, radio, presă scrisă și presă online.

Ca si in anii trecuti, lucrările jurnalistice au fost evaluate de către un juriu alcătuit exclusiv din persoane afectate de sărăcie (tineri șomeri, părinți singuri, persoane fără adăpost, beneficiari de servicii sociale, etc.). Distincțiile acordate au rolul de a premia in mod simbolic si de a aduce în prim-plan materialele jurnalistice din România care dovedesc respect față de persoanele afectate de săracie și realitatea pe care acestea o trăiesc.

Premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”  de anul acesta a fost câștigat de jurnalista Oana Slemco, corespondent ‘Adevarul’ si angajat al televiziunii regionale Intermedia TV, cu articolul publicat in adevarul.ro: „Prima zi de scoala la marginea civilizatiei: sărăcie, profesori lipsiți total de entuziasm și elevi fără flori”. Totodată printre jurnalistii ale căror materiale au sensibilizat juriul in mod deosebit și care au adjudecat cate un premiu s-au numărat: – jurnalista Pătrașcu-Cornaciu Maria Ribana, Radio Antena Satelor, reportaj ”Povești de succes-Viața persoanelor cu dizabilități, sprijin pentru persoanele cu dizabilități”, la Categoria „Abordarea onestă a temelor sociale”.
– jurnalista Raluca Daria Diaconiuc, Radio Iași, interviu „Solarii pentru familii defavorizate” si jurnalista Irina Chiriac, Radio Trinitas, reportaj ‘Mai bine pentru Copii- UNICEF Romania’, la Categoria „Educarea și mobilizarea publicului”, – jurnalista Ana Maria Ciobanu, asociatia Media DoR,  material jurnalistic „Satul Mădălinei” si jurnalistul Dimitriu Lucian, material presa scrisa /online libertatea.ro, „Povestea unui altfel de sat, Gulia de Dolhasca, locul unde romii ursari trăiesc ca acum 100 de ani”, la Categoria „Mesaj de impact”.

In lipsa unei ceremonii de premiere din cauza pandemiei Covid-19, RENASIS își exprimă aprecierea pentru prezentarea corectă, decentă și cu respect a cazurilor și poveștilor oamenilor aflați în sărăcie, condamnând în aceeași măsură practicile jurnalistice prin care se profită de vulnerabilitatea oamenilor si se descriu situațiile acestora intr-o maniera denigratoare pentru a creste audiența.

RENASIS subliniază cu această ocazie importanta presei privind conștientizarea publicului larg asupra cauzelor sociale ale sărăciei și impactul pe care mass-media îl are pentru o mai bună înțelegere și informare cu privire la sărăcia și situația persoanelor sărace din România.

Totodată, RENASIS îi felicită pe câștigători si mulțumește tuturor celor care au sprijinit derularea proiectului si care au dovedit aceeași seriozitate și angajament chiar si in aceasta perioada dificila.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.