Reminder: mai sunt 20 de zile pentru a contribui la educatia copiilor defavorizati din Romania!

0

Pana pe 15 mai,  companiile responsabile pot sponsoriza Educlick 1/2017 si participa astfel la donarea de 500 de calculatoare pentru educatia copiilor dezavantajati din Romania!

unnamed
Pe 3 aprilie Ateliere Fara Frontiere a lansat o noua editie a programului sau de solidaritate digitala, Educlick 1/2017, cu sprijinul organizatiei ECOTIC. Pana pe 30 aprilie institutiile de invatamant si ONG-urile din Romania sunt invitate sa aplice pe cu proiectele lor prin care folosesc echipamentele IT in sprijinul accesului egal la educatie si reducerii decalajul digital si educational din Romania. Pana acum, peste 150 aplicatii au fost inregistrate iar in data de 3 mai 2017, cele mai bine notate proiecte vor fi selectate de un juriu independent si vor primi 500 de calculatoare plug-and-play cu software si garantie.

Participati alaturi de noi la acest proiect integrat de economie sociala si circulara! Companiile responsabile pot co-finanta pana in data de 15 mai cu o sponsorizare intre 1.000 si 10.000 de lei dotarea cu calculatoare a unuia sau mai multor proiecte de educatie si incluziune inscrise in Educlick 1/2017. Veti gasi detaliile partenariatelor propuse pe website-ul Ateliere Fara Frontiere aici.

Impreuna putem oferi un viitor mai bun copiilor si tinerilor din comunitatile defavorizate ale Romaniei!

Stiati ca Ateliere Fara Frontiere a reconditionat si donat catre 2.000 de scoli si ONG-uri din toata tara peste 10.000 de calculatoare complete de care au beneficiat peste 300.000 de copii si tineri defavorizati? Prin reutilizarea acestor calculatoare am evitat 1.440 tone de emisii de CO2, echivalentul a 73.156.500 de copaci.

Despre Ateliere Fara Frontiere
Ateliere Fara Frontiere (AFF) este o asociatie romana, creata in 2008, avand ca scop insertia sociala, profesionala si civica a persoanelor aflate in mare dificultate. Misiunea asociatiei este lupta impotriva excluziunii, protejarea mediului si solidaritatea pentru proiecte de educatie si dezvoltare locala.
Ateliere Fara Frontiere este operator cu autorizatie de mediu pentru colectarea DEEE (Deseuri de Echipamente Electrice si Electronice) pe care le reconditioneaza pentru reutilizare sau le dezmembreaza pentru reciclare. Proiectul Educlick 1/2017 face parte din programul national de solidaritate digitala Educlick al Ateliere Fara Fontiere de donatie de calculatoare reutilizate.

Despre ECOTIC:
ECOTIC este o organizatie colectiva nonprofit care gestioneaza deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) in numele a peste 600 de producatori si importatori afiliati. ECOTIC asigura si supervizeaza intregul proces de preluare, transport, dezmembrare si reciclare astfel incat, la final, DEEE sa nu mai reprezinte un pericol. Peste 93.000 tone DEEE au fost gestionate in sistemul ECOTIC, in cei 10 ani de activitate. Consultanta prompta si specializata oferita producatorilor de echipamente electrice, baterii si acumulatori este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii gasiti pe , pe pagina de Facebook dedicata Organizatiei ECOTIC, precum si pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC.

Parteneri Media:
Agora, Business Review, Club IT&C, CSR Media, Ecologic, Lepetitjournal.com, Romania Pozitiva

Parteneri Network:
ApdeTIC, ARIES, BRCC, BEROBA, CCIFER, CCE-R

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.