Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Recomandari de angajare pentru aceasta vara – 600 de pozitii de internship si trainee deschise pe www.hipo.ro

0

In Romania, ideea de internship si trainee incepe sa prinda contur si intalnim deja un numar mare de proiecte de calitate dedicate studentilor si proaspat absolventilor. Pe www.hipo.ro 26 de companii si-au lansat aplicarile pentru cele 600 de pozitii ce pot fi accesate de studenti, masteranzi sau proaspat absolventi in urmatoarea perioada : BCR, Billa Romania, Bitdefender, Carpatcement Holding, Cefora Business School, Coca-Cola HBC Romania, Danone, GlaxoSmithKline, Schenker Romtrans, Digital Optics Corporation, Ericsson, Genpact, HP, Intel, Ixia, JTI, Kraft Foods Romania, Draxlmaier, L’Oréal, Mazars, Mega Image, Misys, Nestlé Romania, Pepsico, Unilever, Luxoft Romania.

Diferenta dintre programele de internship si cele de trainee este data de faptul ca programele de internship se adreseaza in general studentilor si  masteranzilor, in timp ce pentru programele de trainee pot opta proaspat absolventi si uneori chiar tineri care au maxim 2 ani de la absolvire. Daca pentru internship, durata este cuprinsa intre 2-6 luni, pentru programele de trainee intervalul de timp poate fi de 1-2 ani, in functie de strategia companiei si industria din care aceasta face parte. Programele de internship sunt destul de complexe din punct de vedere al responsabilitatilor, iar pe parcursul lor internii au posibilitatea sa testeze daca si-au ales bine directia in care sa isi dezvolte cariera. Ele se desfasoara de cele mai multe ori pe perioada verii si implica program full time.

Spre deosebire de internship, in cazul programelor de trainee obiectivul este ca dupa finalizare candidatii sa fie pregatiti pentru ocuparea unor pozitii full time. O categorie aparte de astfel de programe sunt cele de cross functional trainee.  Avantajul programelor cross functional trainee este ca acopera mai multe functiuni iar dupa finalizare obtii o viziune 360 grade asupra companiei, sansa de a lua contact cu toate departamentele, de a intelege intreg business-ul si importanta colaborarii intre departamente. Un astfel de program este cel oferit de compania Kraft Foods Romania – Cross Functional Trainee Program care include departamentele Finance, HR, Marketing, Customer Service & Logistics, Procurement si Sales.

Indiferent de aspectele ce diferentiaza astfel de progamele, atat internship-urile cat si programele de trainee vin in intampinarea tinerilor care vor sa faca primul pas in cariera. Prin intermediul lor, candidatii pot dobandi abilitati practice si isi pot completa cunostintele teoretice dobandite in facultate. Astfel, datorita acestor programe, tinerii intra pe piata muncii mai bine pregatiti si mai competitivi.

Cateva dintre programele si departamentele care au deschis aplicarile pentru pozitiile disponibile in aceasta vara sunt:

Programe de internship:

  • Bitdefener Internship Program in IT Software;
  • L’Oréal – Reveal by L’Oréal in Marketing, Sales, Operations, Finance, Risk & Insurance;
  • Unilever Internship in Marketing si Sales;
  • ·         Internship at MISYS Development Center in IT Software

Programe de trainee:

  • ·         GlaxoSmithKline – GSK Trainee Programme
  • Coca-Cola HBC Romania – Destination: Management! – Programul de Management Trainee Coca-Cola Hellenic in departamentele: Marketing, Sales, Production, Logistics, Human Resources;
  • Nestlé Trainee Program in Marketing, Sales, Financiar, Supply Chain si HR;
  • Kraft Foods Romania – Cross Functional Trainee Program care include domeniile Finance, HR, Marketing, Customer Service & Logistics, Procurement, Sales
  • Genpact – Gateway Trainee Program in Accounting

 

„Learn@bcr este un program special creat pentru toti studentii, de la orice facultate, in orice an de studiu care doresc sa urmeze un program de internship platit in vacanta de vara. Programul dureaza 2 luni, iulie si august, iar selectia se face dupa un interviu cu managerul” a declarat Loredana Ichim, Expert resurse umane, BCR.

“Suntem in plin proces de desfasurare a celei de-a cincea editii de succes a programului nostru de traineeship, program extins si in zona de comercial a organizatiei dupa ce a debutat in fabrica GSK din Brasov. Avand in vedere rezultatele foarte bune pe care le-am obtinut in atragerea tinerilor cu potential, ceea ce ne dorim este sa facem din acest program nu doar un proiect anual, ci un mod de lucru continuu, un astfel de proces urmand sa reprezinte, in viitorul nu foarte indepartat, o baza importanta de selectie a viitorilor membri ai echipei GSK Romania”, a declarat Iulia Dobriţoiu, HR &Commercial Excellence Director, GlaxoSmithKline Romania – companie farmaceutica aflata de 20 de ani pe piata romaneasca, cu o echipa de peste 1.100 de angajati.

“In momentul de fata initiem Gateway Trainee Program prin intermediul caruia Genpact isi propune sa vina in intampinarea tinerilor absolventi cunoscatori a doua limbi straine, interesati sa inceapa o cariera in domeniul financiar-contabil. Participand la acest program, tinerii beneficiaza timp de cateva saptamani de un plan complex de training care ii va ajuta sa isi dezvolte cunostintele si abilitatile. In urma evaluarilor de la finalul perioadei de training participantii pot primi un job permanent in companie. Procesul de selectie pentru participarea in acest program consta in interviu telefonic, teste de limbi straine si abilitati si interviu individual” a declarat Ioana Mihalache, Recruitment Manager, Genpact.

„Coca-Cola HBC Romania desfasoara in fiecare an programe pentru studenti si proaspat absolventi. Inca din 2003, sustinem dezvoltarea tinerilor si trasmitem pasiunea noastra studentilor, prin internship-uri sau traineeship-uri in cadrul companie. Programul de internship reprezinta pentru tineri oportunitatea de a lua pulsul vietii in organizatie si de a lua contact cu realitatile domeniilor in care s-au format. Internshipurile sunt platite, se desfasoara pe o perioada de trei luni si sunt adresate studentilor si masteranzilor. De-a lungul timpului, multi dintre interni si-au continuat cariera in cadrul companiei. In anul 2012 derulam programe de traineeship pentru o perioada de 2 ani. Si vara aceasta vom continua programele pentru studenti in cadrul organizatiei, pentru ca sustinerea tinerilor este pentru noi cea mai frumoasa traditie si cea mai sustenabila investitie” a declarat Diana Ionita, Recruitment Coordinator, Coca-Cola HBC Romania.

 “Incurajam tinerii sa aplice pentru pozitiile de internship si management trainee deschise pe www.hipo.ro De ce sa participi la astfel de programe? In primul rand pentru ca ai sansa de a cunoaste cu cu adevarat domeniul in care iti doresti sa lucrezi si astfel vei capata experienta profesionala care te poate ajuta sa obtii jobul dorit. In al doilea rand pentru ca programele de internship pot constitui o modalitate de a transforma pozitia de intern intr-un job permanent. Imediat dupa programul de internship sau in viitor recruterul iti poate propune sa accepti o pozitie permanenta in cadrul companiei, in functie de pozitiile deschise, atitudinea si implicarea de care ai dat dovada in perioada respectiva” a declarat Dragos Gheban, Managing Partner, Catalyst Solutions.

Mai multe informatii despre pozitiile de internship si trainee deschise in aceasta vara pot fi gasite pe www.hipo.ro

Catalyst Solutions este o companie specializata in dezvoltarea de solutii pentru recrutarea de tinere talente cu potential si dorinta de a-si dezvolta o cariera intr-o companie de top. Catalyst Solutions  sustine companiile in construirea unui brand de angajator puternic pentru candidati talentati care sa contribuie la cresterea organizatiilor lor. Printre solutiile aplicate pentru identificarea si selectia tinerilor cu potential se numara: evenimentul de cariera Angajatori de TOP, proiectul Top Talents Romania, publicatiile anuale Ghidul Angajatorilor si portalul de cariera www.hipo.ro.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.