Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Recolamp lansează aplicația ColțVerde pentru facilitarea colectării selective a deșeurilor periculoase!

0

Asociația Recolamp, unul dintre primii susținători din România ai colectării selective şi reciclării deșeurilor din echipamente de iluminat, a lansat luna aceasta aplicația ColțVerde, punând la dispoziția utilizatorilor peste 2.000 de puncte de colectare selectivă. Pentru a susține obiectivele asociației, de creștere a nivelului de conștientizare asupra efectelor nocive ale deșeurilor din echipamente de iluminat și de facilitare a procesului de reciclare, aplicația se adresează publicului larg și funcționează ca instrument de căutare al celui mai apropiat punct de colectare selectivă.

Din 2007, Asociația Recolamp își dorește să transforme colectarea selectivă în România într-un obicei. Având dezvoltată o rețea națională de peste 13.800 de puncte de colectare de deșeuri din echipamente de iluminat (becuri economice, tuburi fluorescente, becuri cu LED, corpuri de iluminat), dintre care 2.000 dedicate consumatorilor casnici, următorul pas a fost acela de a ușura procesul de colectare, prin informarea cu privire la cele mai apropiate locații de colectare. 

Aplicația ColțVerde pune la dispoziția utilizatorilor o hartă cu toate punctele publice de colectare ale Recolamp, alături de secțiuni dedicate informării asupra deșeurilor periculoase și detalii despre campaniile active derulate de Recolamp destinate atât publicului larg, cât și profesioniștilor din industrie, generatori de cantități mari de deșeuri din echipamente de iluminat. Toți utilizatorii își vor putea crea un profil pentru a face parte din comunitatea Recolamp, a primi noutăți personalizate și a participa la viitoare campanii de colectare selectivă cu premii. 

După 12 ani de activitate în România, în care Asociația Recolamp a dezvoltat infrastructura de colectare și a construit o rețea extinsă de parteneri instituționali și privați, în 2019 am dorit să investim în parteneriatul cel mai important pentru un viitor sustenabil, cel cu publicul larg, cu utilizatorii casnici. Deșeurile din echipamente de iluminat conțin substanțe periculoase și este important ca fiecare dintre noi să conștientizeze că acțiunea fiecăruia contează și contribuie la un viitor mai verde. Cu atât mai mult cu cât acum o pot face mai ușor și mai rapid, cu un simplu click”, a declarat Anca Lupusavei, director de marketing al Recolamp.

În plus, aplicația va fi folosită ca un instrument interactiv în dialogul cu utilizatorii, ajutând asociația să afle unde este necesar să extindă rețeaua de puncte de colectare selectivă pe teritoriul țării, să crească gradul de conștientizare asupra efectelor nocive ale deșeurilor din echipamente de iluminat și să îi determine pe oameni să fie mai activi în ceea ce privește colectarea selectivă.

Aplicația poate fi descărcată din App Store și Google Play.

Mai multe informații se pot găsi pe www.recolamp.ro.

În 2019, Asociația Recolamp a colectat și tratat peste 1.750 de tone de deșeuri din echipamente de iluminat, în creștere cu aproximativ 40% față de anul 2018. Previziunile sunt că până la final de an, Recolamp își va depăși țintele de colectare și pentru 2019. 

Despre Recolamp

Recolamp este o organizaţie non-profit înfiinţată în septembrie 2007, ce are ca membri fondatori companiile General Electric Hungary Kft., Ledvance GMBH şi Signify România. Misiunea organizaţiei constă în preluarea de la producători a responsabilităţii privind gestionarea deşeurilor de echipamente de iluminat, respectiv colectarea şi reciclarea lor, în condiţii de siguranţă pentru mediu şi sănătatea populaţiei. Până în prezent, Recolamp a colectat și reciclat peste 5.400 de tone de deșeuri din lămpi și corpuri de iluminat.

Mai multe informații pot fi găsite pe site-ul Asociației, www.recolamp.ro, sau la numărul de telefon 0800-888.666, care poate fi apelat gratuit pentru a solicita recipiente de colectare sau pentru ridicarea deșeurilor colectate.

Recolamp este membru al EucoLight

Fondată la mijlocul anului 2015 și cu sediul la Bruxelles, Belgia, EucoLight este asociaţia europeană a organizaţiilor de colectare şi reciclare pentru deşeurile provenite din lămpi şi echipamente de iluminat. Membrii EucoLight colectează şi reciclează, în total, 79% din deşeurile de lămpi colectate în cele 18 ţări în care îşi desfăşoară activitatea. Mai multe informaţii sunt disponibile la www.eucolight.org.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.