Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Recicleta, un proiect ViitorPlus

0

Recicleta – un proiect ViitorPlus, neutru in carbon, are ca scop colectarea deseurilor de hartie de la agentii economici mici care genereaza cantitati mici. In contextul economic actual, cantitatile generate de acestia nu prezinta interes pentru colectorii specializati, ajungand astfel la groapa de gunoi.

logo-final-fundal-sitePentru colectarea hartiei este folosit un mijloc de transport inedit, unic in Romania: 3 cargo-biciclete, folosite cu spor in tari europene precum Olanda sau Franta, pe care noi le-am botezat in ton cu proiectul, Reciclete.

Pentru început proiectul se va desfaşura în zona Floreasca. Se pot înscrie  pentru colectare toate firmele mici din această zonă, care doresc să recicleze hârtia. Aici detalii despre proiect şi înscrirea firmelor.

Despre autor

avatar

ViitorPlus a fost înfiinţată în România ca organizaţie neguvernamentală, nonprofit, independentă, pentru a stimula şi contribui la transpunerea în practică a conceptului de dezvoltare durabilă la nivel de individ, comunitate şi organizaţii. În viziunea noastră, dezvoltarea durabilă integrează în viaţa cotidiană abordarea sistemică a realităţii şi valorifică interconexiunile dintre planurile de mediu, uman, economic şi social, care fundamentează civilizaţia umană, în aşa fel încât generaţiile actuale şi cele viitoare să-şi poată satisface nevoile şi să-şi poată păstra oportunităţile.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.