Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Reciclează-ți telefonul pentru educație! Susține Educația Ecologică în școlile din Timișoara

0

EcoStuff Romania va derula în perioada 16 Februarie – 21 Mai o campanie de colectare a telefoanelor mobile vechi, degradate moral și fizic, în vederea reciclării acestora.

Telefoanele mobile fac parte din categoria deșeurilor electrice de mici dimensiuni și trebuie colectate și reciclate corect pentru a proteja mediul înconjurător precum și resursele naturale ale pământului.

concurs-de-aruncat-cu-telefonul-mobil-2

Fondurile strânse din reciclarea telefoanelor vor fi folosite pentru campania „Ore de Educație Ecologică în Școlile din Timișoara”, care va începe în Septembrie.

„Educația ecologică este necesară în școlile din România în general, pentru că îi dotează pe copii cu uneltele de care au nevoie pentru a preveni și rezolva problemele de mediu. Aceste probleme ne afectează direct viața și sănătatea, atâta doar că rezultatele nu sunt imediate, ci apar în timp.” Radu Rusu, EcoStuff Romania.

Pentru a încuraja colectarea, fiecare telefon mobil donat înscrie automat donatorul la tombola unde poate câștiga un smartphone nou, iar cei mai puternici vor avea ocazia să câștige telefoane mobile noi precum și alte premii la competiția sportivă neconvențională de Aruncat cu Telefonul Mobil, care se va desfășura în 21 Mai, în Timișoara, la Pădurea Verde. Competiția se adresează tuturor, participanții fiind împărțiți în trei categorii: copii sub 14 ani, femei și bărbați.

Telefoanele mobile vechi sau stricate vor fi colectate în principal la standurile amenajate în cadrul companiilor multinaționale sau cu multi angajați din Timișoara, în cadrul universităților, dar și în alte locații din oraș care vor fi anunțate pe parcurs. Cei interesați sunt rugați să urmărească pagina evenimentului creat pe Facebook sau să ia legătura cu organizatorii la office@ecostuff.ro.

concurs-de-aruncat-cu-telefonul-mobil-1
Proiectul este realizat cu sprijinul Fundației Telekom România în cadrul campaniei ”Împreună pentru români”.

Pentru mai multe detalii: http://ecostuff.ro/recicleaza-ti-telefonul/ si pe pagina evenimentului pe Facebook.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.