RECIclădim viitorul – Educație ecologică în școli cu Nicolae al României

0

Centrul Național de Reciclare Electrice și Electronice, împreună cu Asociația Principele Nicolae au dat startul la liceul Dante Alighieri din București campaniei naționale de educație ecologică în școli, “RECIclădim viitorul”.

Proiectul care va avea loc pe durata unui an vizează desfășurarea de lecții deschise, educative cu tematica reciclării, reutilizării și protejării mediului înconjurător cu accent pe implicarea și participarea elevilor prin exemplul propriu. Beneficiind de implicarea Principelui Nicolae, reprezentanții Asociației Centrul Național de Reciclare Electrice și Electronice, vor organiza prezentări, concursuri, sesiuni de dialog cu elevii, prin care vor sprijini dezvoltarea unei abordări eco-responsabile în școli și promovarea unei mentalități ecologice în rândul elevilor și cadrelor didactice. Aceștia vor fi informați despre modalități corecte prin care pot face reciclare, modalitățile de reutilizare și reparare a produselor electrice și electronice uzate, tehnicile prin care pot diminua poluarea sau cum pot lua parte la acțiuni de împădurire.

Scopul proiectului este de a accentua rolul școlii în educaţia privind mediul înconjurător, deoarece copiii și tinerii petrec o mare parte din timp aici şi pentru că este locul unde sunt transmise cunoştinţe care au menirea de a dezvolta atitudinea pozitivă a elevilor faţă de subiectele legate de mediul înconjurător.

Organizatorii sunt dornici ca tot mai mulți elevi și tineri să beneficieze de proiectul “RECIclădim viitorul; școlile interesate de înscrierea în campania națională fiind invitate să se înscrie pe platforma www.cnree.ro, secțiunea contact.

Centrul Național de Reciclare Electrice și Electronice este una din principalele asociații care militează pentru schimbare în domeniul reciclării și reutilizării deșeurilor electrice și electronice. Înființată în 2020, Asociația CNREE are ca principal scop susținerea și promovarea schimbării spre bine a societății în care trăim, prin promovarea unor obiceiuri de consum ce urmăresc protejarea mediului înconjurător și utilizarea mai inteligentă a resurselor.

Asociația Principele Nicolae își propune să continue misiunea strămoșilor Principelui Nicolae, regii și reginele României, alături de românii cu dorință de implicare pentru viitorul țării. Prin proiectele pe care asociația le derulează, doresc să influențeze educația generațiilor viitoare prin puterea exemplului.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.