Recenzie turistică pozitivă, Neptun

0

neptunÎn plin sezon de articole nu tocmai bune despre România în presa internaţională, iată că sunt şi câteva „voci” pozitive! În urmă cu câteva luni ziarul The Independent scria de bine despre Bucureşti şi motivele pentru care merită să faci o excursie în capitala României. Citeşte aici despre acest articol mai vechi.
Acum a sosit vremea litoralului românesc! Iată că un grup de turişti francezi vorbesc foarte frumos despre experienţa lor la …Neptun. Ziarul francez Nordeclair a scris un articol despre acest subiect, iar Hotnews a preluat ştirea pentru România.

Marturia unor turisti francezi in Romania: La Neptun suntem rasfatati si toti vorbesc franceza

„Bernard Top si prietena sa, Mireille, nu inceteaza cu elogiile: un sejur in Romania i-a repus intr-o forma olimpica. Asa incepe un amplu articol dedicat tarii noastre si publicat de ziarul francez Nord Eclair. Unul dintre putinele texte scrise din afara granitelor noastre si in care Romania nu este nici tara tiganilor, nici a coruptiei sau a saraciei. Haideti sa vedem a cui.

„Romania, o tara care ne rasfata”

„Bernard Top si Mireille merg la Neptun din 2005, asa ca au vazut cu ochii lor cum se schimba o tara, de la an la an. „La inceput, e adevarat ca erau foarte saraci si infrastructura lasa uneori de dorit. Dar acum, dimpotriva, este ultramodern. Iar gastronomia e un domeniu care a progresat si el”, explica Mireille. Si apoi, nu se poate trece cu vederea peste primirea pe care romanii le-o fac oaspetilor straini, scrie publicatia din Hexagon. „Suntem cu adevarat rasfatati si vorbesc toti franceza”, continua sa povesteasca cei doi turisti.” scrie Hotnews.

În continuare este un fragment în limba franceză din ziarul Nordeclair.

„Bernard Top et sa compagne Mireille, de Lys-lez-Lannoy, ne tarissent pas d’éloges : une cure en Roumanie, ça leur redonne une forme olympique. Et à des tarifs très, très raisonnables…
Jamais je n’avais imaginé qu’un jour je serais accro à la thalasso. Bernard Top est bien obligé de s’en faire une raison : une année sans sa cure, ce serait inimaginable. « Au départ, j’y suis allé parce que ma femme voulait à tout prix en faire une et qu’une amie lui avait conseillé la Roumanie. » Et puis, lui aussi s’est jeté à l’eau ou plus exactement… dans la boue. « J’avais vraiment mal aux épaules. J’ai fait des bains de boue d’une vingtaine de minutes. Au début, j’étais complètement cassé. Un vrai zombie. Mais quand je suis sorti de là au bout de quinze jours, c’était la forme olympique ! » Tout commence par un examen médical assez poussé. Et c’est à partir de cet examen qu’un programme individualisé de soins est mis en place.”

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează