Recenzie turistică pozitivă, Neptun

0

neptunÎn plin sezon de articole nu tocmai bune despre România în presa internaţională, iată că sunt şi câteva „voci” pozitive! În urmă cu câteva luni ziarul The Independent scria de bine despre Bucureşti şi motivele pentru care merită să faci o excursie în capitala României. Citeşte aici despre acest articol mai vechi.
Acum a sosit vremea litoralului românesc! Iată că un grup de turişti francezi vorbesc foarte frumos despre experienţa lor la …Neptun. Ziarul francez Nordeclair a scris un articol despre acest subiect, iar Hotnews a preluat ştirea pentru România.

Marturia unor turisti francezi in Romania: La Neptun suntem rasfatati si toti vorbesc franceza

„Bernard Top si prietena sa, Mireille, nu inceteaza cu elogiile: un sejur in Romania i-a repus intr-o forma olimpica. Asa incepe un amplu articol dedicat tarii noastre si publicat de ziarul francez Nord Eclair. Unul dintre putinele texte scrise din afara granitelor noastre si in care Romania nu este nici tara tiganilor, nici a coruptiei sau a saraciei. Haideti sa vedem a cui.

„Romania, o tara care ne rasfata”

„Bernard Top si Mireille merg la Neptun din 2005, asa ca au vazut cu ochii lor cum se schimba o tara, de la an la an. „La inceput, e adevarat ca erau foarte saraci si infrastructura lasa uneori de dorit. Dar acum, dimpotriva, este ultramodern. Iar gastronomia e un domeniu care a progresat si el”, explica Mireille. Si apoi, nu se poate trece cu vederea peste primirea pe care romanii le-o fac oaspetilor straini, scrie publicatia din Hexagon. „Suntem cu adevarat rasfatati si vorbesc toti franceza”, continua sa povesteasca cei doi turisti.” scrie Hotnews.

În continuare este un fragment în limba franceză din ziarul Nordeclair.

„Bernard Top et sa compagne Mireille, de Lys-lez-Lannoy, ne tarissent pas d’éloges : une cure en Roumanie, ça leur redonne une forme olympique. Et à des tarifs très, très raisonnables…
Jamais je n’avais imaginé qu’un jour je serais accro à la thalasso. Bernard Top est bien obligé de s’en faire une raison : une année sans sa cure, ce serait inimaginable. « Au départ, j’y suis allé parce que ma femme voulait à tout prix en faire une et qu’une amie lui avait conseillé la Roumanie. » Et puis, lui aussi s’est jeté à l’eau ou plus exactement… dans la boue. « J’avais vraiment mal aux épaules. J’ai fait des bains de boue d’une vingtaine de minutes. Au début, j’étais complètement cassé. Un vrai zombie. Mais quand je suis sorti de là au bout de quinze jours, c’était la forme olympique ! » Tout commence par un examen médical assez poussé. Et c’est à partir de cet examen qu’un programme individualisé de soins est mis en place.”

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.