Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

RE-Creatia – concurs pentru artisti si designeri marca Atelierul de Panza

0

APEL pentru ARTIȘTI ȘI DESIGNERI

RE-CREAȚIA – UN CONCURS MARCA ATELIERUL DE PÂNZĂ

Atelierul de Pânză lansează Re-Creația, un nou proiect destinat sectorului creativ de artiști și designer, finanțat de Ministerul Culturii. Proiectul se lansează printr-un concurs de idei și desene care îmbină două direcții actuale de mare importanță: încurajarea unei atitudini responsabile față de mediu și consumul sustenabil, precum și promovarea creativității și culturii urbane.

re-creatia-apel-de-artisti-si-designeri

Concursul este deschis pentru aplicații până pe data de 6 noiembrie 2016 și este împărțit în două secțiuni tematice:

  • Ilustrație: ilustrații, desene, colaje, picturi sau orice alte compoziții vizuale care pot fi imprimate pe sacoșe de pânză.
  • Design de produs: idei originale de utilizare a deșeurilor textile în obiecte de design, de producție unică sau în serii limitate.

Se vor acorda 10 premii, în valoare de 1000 RON fiecare (*valoarea supusă impozitelor aferente), designerii câștigători urmând să fie implicați ulterior și în materializarea prototipurilor și a producției de serie. Juriul va desemna 5 aplicații finaliste pentru fiecare dintre cele două secțiuni de concurs. Rezultele vor fi anunțate pe 7 noiembrie 2016, urmând ca festivitatea de premiere să aibă loc pe data de 10 noiembrie.

Procedura completă de aplicare și regulile concursului sunt disponibile pe http://www.atelieruldepanza.ro/re-creatia.

Proiectul se aliniază la noile politici europene și își propune atât încurajarea practicilor de producție care susțin economia circulară și consumul sustenabil, cât și promovarea inovării și a talentelor emergente. Atelierul de Pânză a avut numeroase colaborări de-a lungul timpului cu artiști pentru designul și elementele grafice ale sacoșele de pânză și obiectelor de design textil produse, care au contribuit la creșterea achizițiilor de produse sustenabile. Re-Creația continuă și dezvoltă acest demers, într-un proiect cu adresabilitate către publicul larg.

Atelierul de Pânză este o întreprindere socială și unitate protejată înfiinţată de ViitorPlus- asociația pentru dezvoltare durabilă – în 2009, în care minim 30% dintre angajați sunt persoane cu dizabilități. În Atelier sunt confecționate produse din bumbac 100%, netratat, neînălbit, nevopsit precum și produse realizate din deșeuri textile, care altfel ar fi fost aruncate. Aceste deşeuri sunt bucăţi de ţesătură primite de la firmele colaboratoare, rezultate în urma procesului de producţie. Mai multe detalii pe www.atelieruldepanza.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.